09.07.2012.

Kad mala maca stiže kući



Tog dana obično ne znam šta bih od sreće.To jest, šta bih prvo? Iako je planiran,najavljen i očekivan,taj dan je uvek poseban doživljaj.
Praznično raspoloženje u srcu,obično proprati jutarnja poseta pijaci,obilje svežeg povrća,recepti koji se roje u glavi ne bi li se na trpezi našlo najukusnije(i najzdravije) jelo,čista mirisna posteljina,veseli buketić na stolu...Sve ono čime bismo,mi majke,želele da izrazimo sreću i zahvalnost za dan koji osvane i koji nam pruža mogućnost da svojoj deci kažemo:
Dobrodošli kući!

Kiš sa šampinjonima i tikvicama
(do pre nekoliko dana nisam znala da se ovo jelo zove kiš)

Za nadev:
400gr.šampinjona
3 tikvice srednje veličine
dve glavice crnog luka
začin,ulje,so

pakovanje lisnatog testa

Za preliv:
3 jaja
šolja mleka
2 kašike brašna
150gr.rendanog kačkavalja
so
Šampinjoni i tikvice narezani na režnjeve

Izdinastano i začinjeno povrće raspoređeno preko lisnatog testa...

...pa preliveno i spremno za pečenje (40 min. na 180 stepeni)


Pečeno jelo čeka ogladnele studente.
Crveno i zeleno društvo


Obavezna šoljica razgovora posle jela

Vitamin C umesto gaziranih sokova

Domaće višnje u sladoledu

Voćni sladoled
200 gr.šlaga umućenog s vodom
1/2 l jogurta
prah šećera po ukusu
250gr.višanja(ili bilo kog drugog voća)


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...