Recepti u srcu






Dolazili su nam gosti ovih dana.Mladi,fini i jednostavni ljudi.Bilo mi je žao kad odoše.
Za njima su ostale Milka praline u srcu.
Kad smo pojeli i poslednju čokoladicu,odložih ovu lila kutiju u poveću kesu u kojoj se skuplja zanimljiva ambalaža. Odavno već ne bacam takve stvari čim se isprazne. Čekaju one u toj kesi neko vreme svojih pet minuta. Uglavnom i dočekaju.
A ova srcolika kutija nije čekala ni pet minuta. Istog trenutka kad sam je odložila, postalo mi je jasno da je ona par koji sam čekala da bih realizovala jedan projekat koji je nedovršen čekao u povećoj kutiji sa nedovršenim projektima.
Shvatili ste već da mi je stan pun povećih kesa i kutija,krcatih stvarima koje nešto čekaju...

Nedovršen i iztutkalisan čekao je i ovaj rokovnik:


A onda sam mu našla par,tj. njegovu bolju polovinu:



U paru oni čine harmoniju koja je bila neophodna da bih bila potpuno zadovoljna kad ovaj poklon uskoro uručim. 




Iz ličnog iskustva znam da svi imamo neke papiriće i ceduljice sa ispisanim receptima,prirodnim melemima i savetima dobijenim negde nekad od nekoga. Pa dok se ne nađe vremena da se čitko ispišu u svesku,čuvaju se svakako i svugde po fijokama i pregradama.
Ili se izgube.
Ovo srce namenjeno je čuvanju zabeleški,a u knjigi se upisuju oni recepti koi su na neki način dobili status važnih ili proverenih.
Pa i ako radije čitamo recepte sa interneta,ovaj mali detalj može da unese vedrinu u kuhinju.




Nakon osnove od tutkala,sunđerom je nanešena bela akrilna boja,zalepljeni su motivi sa salvete,čipka i saten traka.I za kraj bezbojni akrilni sprej.





Poklon je za jednu sjajnu mladu damu koja tek uči da kuva. S obzirom na to da ta škola traje tokom čitavog života i da se u tu avanturu ne kreće bez puno,puno ljubavi i zadovoljstva,neću preterati ako dam jedan mali savet: 

Maki,ako ne kuvaš srcem,onda ne kuvaj!





Comments

  1. Divno je!Svako bi se obradovao ovakvom poklonu!Gde ste Sandra kupili te lepe salvete?Pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salveta je čekala svoj red ni manje ni više nego 15-ak godina. Naime,to je salveta koja je sačuvana u skupini salveta koje je moja ćerka sakupljala i razmenjivala kao mala.Imam još dosta novih,ali ova je,čini mi se,završila dobar posao.Sve ove teglice su sa jedne jedine salvete;)

      Delete
  2. Joooj, ne znam kako sam propustila ovaj izvrstan post!Prvo,ideja kako iskoristiti Milka kutiju za koje-kakve papiriće -IZVRSNA.Uvijek neki papirići po torbi i džepu , a nikako da ih se prepiše.Drugo, rokovnik u paru s kutijom-IZVRSNO.Baš su par-dok se recept ne prepiše u rokovnik , čeka u "srcu".Ma, svaka čast!!!Treće-imam pitanje:čime potufkaš rokovnik prije nego što nanosiš spužvicom akrilnu bijelu?
    Tebi veeeliki pozdrav i hvala na ideji.Fenomenalno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prvo,raduje me kad je neko ovako iskren i neposredan sa pohvalama.Veeeeliko hvala!!
      Drugo,odgovor na tvoje pitanje:Napisala sam da je osnova rokovnika iztutkalisana.Ali umesto kupovnog tutkala ustvari nanosim "svoje" tutkalo,koje dobijem mešanjem lepka za drvo i bele akrilne boje-1:1(bela akrilna za fasadu ili beton,po želji).Negde sam nekada pročitala da je to uspešna zamena za tutkalo.I jeste.Nanosim ga u najmanje dva sloja,zavisno od podloge.Meni se ovo čini pametnom kombinacijom,jer kada imamo lepak i boju,ustvari imamo i tutkalo koje smućkamo samo u količini koja nam tog trenutka treba;)
      Pozdrav!

      Delete
    2. Puno ti hvala. Time se vjerojatno štedi akrilna boja koje se onda nanosi , a i bolja je pokrivenost bijele.Hvala ti još jednom na iscrpnom odgovoru:)Hug

      Delete
  3. Divno je. Tvoj sam novi pratilac.
    U iscekivanju novih kreativnih putesestvija,
    Aleksandra

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobtodošla!Divno je kad dan počne nekim novim kreativnim druženjem.Pozdrav

      Delete
  4. Prekrasno, i ja sam slucajno naletila na tvoj blog preko bloga " for you" icini mi se da cu sve cesce navracat :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala.Dobro mi došla i nadam se da ću opravdati tvoje interesovanje.Pozdrav:))

      Delete

Post a Comment

Popular Posts