Slana štrudla





Evo jedne ukusne slane štrudle.Ustvari,nazvala bih je rolovani hleb ili slani rolat ili kako god...Savršeno jelo i po ukusu i po jednistavnosti postupka izrade.Testo je odlično,a za filovanje postoje razne mogućnosti.Sir,šunka,blitva,pečurke...Ja sam izpoštovala originalni recept,ali sam pravila pola mere(za slučaj da ne uspe).
Inače,ovaj recept sam pronašla na Coolinarici,a objavila ga je ratatouille (čik da izgovorite;)))






Prijatno!


Poslednji dan novembra bio je potpuno okupan suncem,imala sam utisak da je april.Sutra ću već smestiti ove saksijice na tamno suvo mesto,da tamo sačekaju trenutak pogodan za ponovni susret sa suncem.Februar ili mart...
Volela bih da preskočim ili premotam unapred naredne mesece,jer me živo interesuje da li će nešto iznići odavde:








Comments

  1. Kako primamljivo izgleda:) Ovo bi mogla probati sutra, baš imam jednu skutu u frižideru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moje slike nisu ni približno primamljive kao one na coolinarici.Zato sam se i upecala,ali nisam pogrešila.Ukus je odličan,i da napomenem,potrebno je malo više brašna od navedene količine da se zamesi testo..;)

      Delete
  2. Već mi sline cure, baš bi sad mal štrudle :)
    Sretno u proljeće da izraste ono što si posadila :)
    Lijepi pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala:) Narcisi,lale,zumbuli...obožavam prolećno cveće,a prvi put ga ove godine sadim..

      Delete
  3. A zasto ne bi niklo,jos u tako lepim saksijama?:)
    Ne smem vise da otvaram tvoj blog kad sam gladna,stavljas me na muke!:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pretpostavljaš,imam plan da rascvetalo cveće slikam u ovim oslikanim saksijama..zato se i molim da mi uspe:))
      I meni bi bilo bolje da gledam ove pite samo na slici;)

      Delete
  4. Uh, uh, pored ove štrudle, sve pada u drui plan. Miriše mi sa slike. idi se da je dobra, da lepo izgleda, a fil? Nema mane ni jedan, jer ja volim sve da jedem. Skoro sve. U proleće koristim mlade koprive u svim varijantama, pa bi i fil sa njima mogao da dođe u obzir za ovu štrudlu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. E,koprive su prava stvar,dobro me podseti...mada ih jesenas nešto nije bilo,ili mi se čini.Ja ih volim u piti sa sirom..ha,ništa ne znam???:))

      Delete
  5. volim slane štrudle, rolade i sl. ovo ću probati napraviti. volim ovako nešto krušno za večeru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj,neces se pokajati,testo je posebno dobro jer mogu od njega razne varijante..posto volite peciva;)

      Delete
  6. Štrudlom ću da obradujem svoju porodicu.
    Saksijice su divne, volela bih da je već mart ili da bar prespavam zimu...ne volim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa to sam i ja mislila,da prespavam...;)Prijatno uz strudlu!

      Delete
  7. Ne mogu izgovoriti, hehe, ali mogu napraviti ovu štrudlicu, recept izgleda jako obećavajuće:) Isto kao ove tvoje preslatke posudice za cvijeće, mogu samo zamisliti kako li će lijepo izgledati kad se zazelene...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obecavam da se neces razocarati u strudlu;) Eh,cvece...nadam se i ja da ce nesto biti od njega..

      Delete
  8. Hocu i ja tu strudlicu! Saksije su medene

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts