Želje




Fotografijama koje sam pripremila i ubacila u ovaj post veoma sam zadovoljna.Izgledaju mi baš svečano pa i pomalo luksuzno.Luksuzno u smislu da je sve na svom mestu,pod konac,nema prašine(barem ne one vidljive),harmonija kakve nema svakog dana.

Okitila sam čak i gitaru svog sina,onu prvu,kupljenu kad je imao tek šest godina...:)






Kuhinjska vrata dobila su i ove godine blistaviji,praznični izgled uz pomoć venčića od pruća ukrašenog zlatnom bojom.
Ali srce sa natpisom u njegovom centru stoji tu tokom cele godine i podseća me da je ustvari svaki dan praznik.



A kićenje novogodišnje jelke s godinama mi postaje sve draže.Svaka kuglica,zvono ili mašna podseća na neki trenutak odrastanja naše dece.Nekad mi se čini da mogu da čujem škripu snega pod nogama dok žurimo u nabavku još nekoliko novih ukrasa...



Čizkejk kolač kao da je postao nezaobilazan u doba svih malih i velikih praznika kod mene.Ustvari,najbrže  ga spremim;)



I evo jedne ideje za novogodišnji dekor,koja,kao i obično,nije mnogo skupa.
Ako vam se sviđaju jelkice sa prve fotografije možete ih napraviti uz pomoć kartona,krep papira,štapića za ražnjiće i ukrasne trake(ja sam koristila rafiju).Krep traka se iseče na trake koje se uviju(uvrte) kao na slici,lepkom se zalepe oko isečenih trouglića od kartona i pričvrste na drvene štapiće.




Želim vam srećnu Novu godinu!!

Želim vam da ono što je u životu zaista važno bude vaša najveća želja.
Želim vam da se setite da su najbolje stvari u životu uglavnom besplatne.
Želim vam na taj način praznik svakog dana.





Comments

  1. Divno:)Posebno me oduševiše kolač i borići...Spremam ideju i dogodine sigurno budem radila:)Puno ti hvala što dijeliš sa nama svoje uratke i inspiracije...Svako dobro,radost i sreću od srca želim tebi i tvojoj obitelji:)Sretno!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti što se raduješ mojim idejama.Divna razmena ideja postoji među nama,rekla bih.Veliki pozdrav i srćni praznici!

      Delete
  2. Prekrasne praznične sličice!!
    Svako dobro želim ti Sandra u Novoj 2013.godini!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno!Takođe,sve najbolje od srca Vam želim u Novoj godini i mirne i spokojne praznične dane:)

      Delete
  3. Slike su predivne,odusevile su me jelkice kako dobro izgledaju,sve je na svom mestu,ne samo u kuci vec i u srcu,praznici mogu da pocnu:)))Posebno mi se dopada preliv ili gornji sloj cizkejka mmmmmmm:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sve izgleda fantastično (kao nikada;)ili kako imam običaj da kažem kao u onim filmovima gde u kućama ne pada prašina i nikad nema loma;)))Sa zadovoljstvom ćemo ovih dana da "razbucamo" tu harmoniju..;)
      Hvala,Bojana.Veliki pozdrav

      Delete
  4. Sandra, krasne dekoracije, a tek boje, prave blagdanske. nema do kombinacije crvena-zelena-bijela, barem meni. i čizkejk je u tonu :) i ono srce!
    i tako stižemo do ABBE, ovu pjesmu nisam dugo čula, sada je slušam i pišem ti (multitasking žena, nema što) ovo, odmah me podsjetila na roditeljsku kuću, na 1987/88 kad sam prvi put slavila NG sa društvom u svojoj sobi, a mama mi je dala tu kazetu, premotanu na ovu pjesmu da je pustim točno u ponoć. sjećam se i nekog prokrijumčarenog kruškovca haha
    veliki pozdrav, draga sandra, želim da ti se ispuni sve ono što i sama želiš

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh,kad stignemo do Abbe,srce zatreperi...ja sam nekad premotavala kasetu kod pesme Fernando,a nije bilo opcije Repeat..:))
      Što bi današnja deca rekla: Majka ti je baš "cool lik".A krijumčarenje...pa ne bi bilo interesantno bez..;))
      Hvala i pozdrav.Lep provod za praznike tebi i tvojoj super-ekipi:)

      Delete
  5. Recept za čizkejk, molim, pa ću ti tek onda reći da je sve divno, praznično i da je ideja sa jelkama zanimljiva i slatka.

    Sve najbolje u Novoj godini i srećan ti i današnji praznik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala,draga Nataša!Srećno i tebi!
      O čizkejku sam pisala u postovima Kaži cheesee..(jun)i Prkos(jul).Rado ću da ti pojasnim ako imaš neku dilemu i ako prvi put praviš.I sama sam dugo odlagala pravljenje tog kolača jer mi je reč Želatin u receptu ulivala strah.Ali od prvog(i uspešnog) pokušaja prošle Nove godine do danas sam ga pravila čini mi se 10-ak puta;))I vidi mi se!
      Hvala,drago mi je da ti se sviđa post.Pozdrav!

      Delete
  6. Jelkice su jako slatke i štosne, a neodoljivi su mi i zavjesa u kuhinji i karirani jastučić. Imaš pravo, sve izgleda svečano, a ja ti želim puno onakvih trenutaka u Novoj godini zbog kojih si dobila ono srce s natpisom!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da,crveno beli karo mi je omiljeni dezen za detalje.Uveseljava prostor i čini ga toplijim.Hvala,Ivana, za divne želje:)

      Delete
  7. Kad svratim kod tebe uvek je svečano i luksuzno!
    Gledam da otvorim tvoj post kad nisam gladna,da ne budem zatečena nekom đakonijom:))
    Pohvale za jelkice,napravila si simpatičnu šumicu od njih.:)
    Srecna Nova 2013.g celoj porodici Pecić!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh,luksuzno je za slikanje..a sve to radim kad nema nikoga kod kuće,jer se krste kad vide koliko puta slikam isti kadar..;))
      Hvala,Ljubinka za sve tvoje pohvale.Srećni praznici!

      Delete
  8. Drga Sandra,svaki tvoj post je divan i uzivam da ga citam.Fotke su odlicne.Patim za tim,jer nemam jos svoj fotoaparat a planiram,kad cerka zavrsi studije(jos 3 godine)da ja dodjem na red:)))Zelim ti sve najbolje u Novoj godini a takodje i tvojoj porodici.Moram da probucam po tvom blogu za recept chees cake.Ja sam neki pravila sa mrvljenim sirom i bas i nisu bili svi odusevljeni.Ili sir ili ja,neko je podbacio.Ha,ha.Kod tebe ocigledno toga nema.Uzivaj sa svojom porodicom:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slavice,veliko mi je zadovoljstvo ako ti moji postovi prijaju.Mislim da je u pitanju to što se razumemo u mnogim pogledima i interesovanjima a kreativne ideje koje razmenjujemo nezamenljiv su dar.Što se kaže,na istoj talasnoj dužini...;)
      Pozdrav i sve najlepše!

      Delete
  9. Hvala draga Slavice, sve najbolje tebi i tvojim najdražima. Loredana iz sunčanog Peroja, Istra.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Sandra, sve izgleda vise nego savrseno. Nista drugo nisam ni ocekivala od tebe. Oseti se posvecenost, predanost i uzivanje u svakom detalju. Svidja mi se sto dominiraju crvena i zelena boja. To jesu klasicne boje za NG i ja ne odustajem od njih. Nijedna druga bojs ne moze toliko da docara novogodisnji duh. Tebi i tvojoj porodici zelim maksimalno uzivanja, a minimalno nerviranja za sve nadolazece praznike (hvala Bogu, kod nas ih ima sijaset :) )

      Delete
    2. Nerviranje je kod mene zabranjeno ovih dana.Hvala puno na lepim rečima i veliki pozdrav;)

      Delete
  11. I meni se sviđaju fotografije, čak i taj vočni kolačić ( a ja inače ne volim voćne kolačiće ) :D

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Hvala,draga Snežana.Tebi takođe sve najlepše;)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts