Pripremite vaše automobile za zimu,kažu..




Čitam juče naslov u novinama: Pripremite vaše automobile za zimu...
Zimu???

Svidelo se to meni ili ne, zima se približava i vreme je za toplu vunu oko vrata (a i glave kad baš zafijuče..)
Ali ja sam spremna što se vune tiče.




Ostatke vune od prošle godine upotrebila sam da isheklam šal, a za kombinaciju boja dugo nisam mogla da se odlučim... Jer je od svih boja bilo premalo da bi jedna dominirala a druga bila zastupljena samo u detaljima...
Za tri boje trenutno nisam raspoložena..
I kako to često bude kod mene, napravih nešto čime nisam baš oduševljena.
Pola-pola. Roza i siva.
Na kraju od svih mogućnosti kombinovanja s jaknama i tašnama, dođoh do zaključka da mi uvek ostaje teksas jakna s kojom se sve slaže...
Uostalom, moje su kombinacije uvek "onako"...:))




A ko skuva ručak i odmah ga ne uslika - nije moj drug..:))

Šalim se, naravno.
Ali ovo su makaroni s povrćem, spremani tako da isprljate samo jednu posudu za kuvanje. Zato vam i pričam o današnjem ručku.

Ja koristim duboki tiganj s poklopcem.



Propržim dve seckane glavice luka i 3-4 seckane šargarepe oko 2-3 minuta pa odmah zatim dodam pripremljeno povrće. Ovog puta sam od povrća koristila vrlo malu glavicu karfiola, jednu zelenu papriku i 10-ak manjih pečurki(šampinjona).
Malo sam sve pržuckala(oko 5 minuta), pa nalila preko svega vode koliko da ogrezne i poklopila da se kuva...
Posle 15-ak minuta ubacila sam tačno dve šake makarona i dokuvala još 10-ak minuta pa začinila začinom C,biberom, svežim peršunom, nanom i bosiljkom(začini se biraju prema afinitetima...).Sklonjeno sa ringle i poklopljeno, jelo ostaviti 10-ak minuta pre serviranja da testenima lepo nabubri.
Priprema zajedno sa pranjem i seckanjem povrća traje 40 minuta. Mislim da nije mnogo.
A meni lično najviše odgovara što ovde ne koristim posebnu posudu za kuvanje makarona, kao ni cediljku.
Malo mi se pranje posuđa popelo na glavu...




Na sledećim slikama su, nekada, crvene ruže koje sam u julu okačila u jednom ćošku predsoblja, i sušila ih tako bez nekog naročitog oduševljenja ni razloga, jer sam izašla odavno iz faze suvog cveća...A bila sam, priznajem, zagrižena jedno vreme...davno..

Ovako one izgledaju na terasi obasjanoj jakim suncem...
Sasvim su tamne, dok u sumrak čak deluju crne...






Eto, svašta sam odradila, a auto pred zimu nisam ni pipnula...;)




Comments

  1. valjda nas sve još drži ovo pomalo ni toplo ni hladno vrijeme a kad zazimi dođe iznenada i tako nas većinu i dočeka nespremne :D
    Odličan ručak, volim karfiol i ova kombinacija je super a šal je dobra kombinacija bar što se mene tiće , lijepo se uklopila siva sa rozom i obrnuto, lijep pozdrav iz maglene pešćenice :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa,da,svuda ista priča sa zimskim čarolijama i pripremama za njih:))) Mada,ja bih volela da zima dođe i ode tačno na vreme,a ne da se rasteže kad joj nije termin...a ni da žuri s dolaskom...e,kad bih se ja pitala..;)) Pozdrav i hvala!

      Delete
  2. Kombinacija roza-siva je odlična, lagana, može uz mnogo toga, voljela bih jednom naučiti štrikati, to je stvarno divno umijeće i vrlo korisno. Ruže su predivne! :) na zimu još ne mislim... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da,ta kombinacija je lepa...uskladićemo već mi taj šal...Ja nisam upšte neka naročita pletilja ali uživam da neke jednostavne komade uradim sebi i dragim osobama.Ovo što ja radim su neki osnovni potezi i nauče se vrlo lako...Verujem da ćeš ti to sve savladati kad jako zaželiš..:*

      Delete
  3. koja zima??! ja sam danas bila u kratkim rukavima, baš je bilo vruće. a i sa autom se ne mučim, ono ne spada u moju nadležnost, barem nešto.
    vooolim kad nema puno suđa za pranje nakon ručka, tako da ću ovaj recept imati u vidu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa,to ti pričam.;))) Jedna šerpa-milina:*

      Delete
  4. I to je i moj slicni recept kad hocu rucak na brzaka:)))

    ReplyDelete
  5. Još nisam nikada pravila makarone u istom loncu, uvek jih iskuvam posebno. Uživam u uvom blogosvetku, uvjek saznam nešto zanimljivo, uvjek me puni veseljem i čudenjem. Tako odkrivam delčiče života drugih ljudi, druge navike, druge recepte :) I sve me to stvarno bogati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam dugo radila na stari način s posebnim kuvanjem makarona.Ustvari i dan danas ih ponekad tako pravim,kad hoću klasičan način.Ali ovo je brže i lakše....a i deluje kao sasvim drugo jelo.Ja ovo često zovem povrće s makaronima:))

      Delete
  6. I kola treba da spremiš za zimu, iskoristi vunicu koja ti je ostala;))) Mislim na sedalicu, opheklaš volan ili nešto slično... biće manje hladno!
    Obožavam ručkove iz jedne šerpe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisi mogla bolje da me nasmeješ.Ideja ti nije loša.Ja sam ti onaj tip što ima razne rezerve u autu,pa ću morati da razmislim i o ovoj zimskoj opremi...Ali najviše me oduševljava kad zamislim facu mog muža koji ulazi u kola a ja opheklala volan,sedište i dodala i neku šustiklicu da se slaže...:)))))

      Delete
    2. Ja ću to sa svojim da uradim, lepo si me podstakla! Setila sam se i menjača, a vunica će da bude ciklama ili neka šarena, da bude baš ono devojački:)))

      Delete
  7. Super ideja ovo sa kuvanjem u samo jednoj posudi. I meni se suđe popelu iznad glave :-) Heklani šal ti je predivan. Dobra kombinacija boja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja često sebi obećam da ću svo suđe da iznesem iz kuće i da ostavim jednu šerpu i tiganj...Tako ja sebi pretim:)))

      Delete
  8. Sad bi ti moja Jovana otela šal :)))) Njene omiljene boje, još zajedno u kombinaciji....♥
    Pa znaš,...normalni ljudi se možda spremaju za dolazeću nam zimu, a ja listam kataloge za naredno proleće - leto i opet pominjem nekom i mamu, i tatu, i tetku iz Novoga Sada.... ( kao Žika Dinastija). Ako se pitaš - Zašto, da ti odgovorim - Zato što su im katalozi sve tanji, a izbor očajan. Udarila i tamo kriza, bato !
    Lepa boja ruža :) Ki moja kosa :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da sam makar uskladila boju ruža s tvojom kosom...:)) Znam tačno kome će se još dopasti ovaj šal uz sivi kaputić...;)

      Delete
  9. Všeč mi je barvna kombinacija tvojega šala. Tudi sama zadnje dni razmišljam, da bi bilo dobro kakšno stvar nakvačkati:) Kosilo ki se lahko skuha samo v eni posodi pa je zakon!!!
    Lep dan ti želim Danica

    ReplyDelete
  10. Roza i siva..super kombinacija!!

    ReplyDelete
  11. Meni se šal dopada, i volim tu kombinaciju boja.
    Za ručak, svaka čast domaćice!

    ReplyDelete
  12. Kombinacija je odlicna sto se mene tice, uvek sam za tu kombinaciju boja. A tvoj rucak, ta divota...moracu da probam...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts