Kesten torta







Hoćemo sad jednu poslasticu bez uključivanja rerne i ringle, za pola sata gotovu? 
Kesten tortu...

Za podlogu izmešati 
300-400gr. plazma ili nekog drugog keksa,
120gr.margarina sobne temperature,
50gr.šećera u prahu i 
malo mleka(oko pola šolje otprilike-dodavati pomalo).

Umesiti rukama i rasporediti po dnu tepsije (a najbolje u okruglom plehu sa mogućnošću odvajanja dna od stranice). Ako se odlučite za ovakav pleh, znači da ćete tortu kad se stegne moći da prebacite na tacnu za torte, a onda bi zgodno bilo da na dnu ovog pleha bude postavljen pek papir skrojen po dimenziji pleha, jer se tako mnogo lakše odvaja torta od dna, tj. ne lepi se..


Za krem je potrebno:
200ml. slatke pavlake
500gr.kesten pirea
130gr. margarina (sobne temperature,naravno;)
50gr. šećera u prahu
Prvo mikserom umutiti slatku pavlaku. U posebnom sudu izmiksati margarin sa šećerom u prahu, pa onda dodati i kesten pire.

Nema potrebe prati mutilice od miksera posle mućenja pavlake. Kesten pire sam koristila smrznuti(Frikom- 500gr. pakovanje) i treba ga odmrznuti bar dva sata pre upotrebe.

Preko krema naneti umućen šlag ili slatku pavlaku.
Narendana čokolada po želji...

Ova torta pre služenja treba da odstoji više sati na hladnom,a najbolje da prenoći u frižideru.






A neku sam omladinu baš obradovala pre nekoliko dana grejačima za šolje.
Pa je bilo hvaljenja, fotkanja...pa evo ti za blog... i sve tako..
Ko čita blog, pretpostavlja o kome je reč...:)))






Comments

  1. Lele !!! Ova je prava za mene - zaobilazi se šporet u širokom krugu, puna je fila i glavni sastojak KESTEN !!! Duše nemaš :)))))
    Šolje su savršene, a slike.... da odlepiš od lepote. Ne znam koja mi se više dopada, ali znam sa čim ću se "igrati" čim ugrabim malo slobodnog vremena ☺ ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imam dušu,zato ti i šaljem ovo "bez šporeta";)..:**

      Delete
  2. Jaooj, kesten. Ja sam onomad pravila tart, a druga varijanta mi je bila ovako neka torta. Kesten i plazma zajedno, sta vise pozeleti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Videla sam tvoj tart,i on me privukao ka receptima s kestenom..:**

      Delete
    2. Sada napravih ovako nesto. Smao sto sam u plazma fil samo stavila plazmu i malo djusa. Da bude sto manje margarina, kad ga vec gore ima. I dodala mlevene lesnike preko fila od kestena. Prste da polizes!

      Delete
  3. kopirala recept i praviću je kada budem na odmoru poslije nove godine :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako,začas ćete imati divnu poslasticu..prijatno;))

      Delete
  4. Ova torta je potpuna pobjeda! A sa tim grijačima za šolje i mene sve više ugrijavaš :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da znaš da je to pravi naziv torte..pobeda..moji bi se svi složili...:))

      Delete
  5. Odlicno,Dejanu CE ubrzo rodjendan I napravit cu tu tortu cini se fino, a jednostavno! Hvala za ideju :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmmm..rođendanska..ne može bolja tim povodom,naročito ako volite kesten..

      Delete
  6. Torta izgleda jako primamljivo... a odjevene šalice - prekrasno! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti..potrudila sam se da deluje primamljivo,ali ukus ne zaostaje,veruj mi..Pozdrav!:)

      Delete
  7. Hvala na čestitkama, i tebi sve najbolje, recept ćemo iskušati, hvala na komentaru. Svako dobro želim. Loredana.

    ReplyDelete
  8. Verujem da je torta savršena, ali ti grejači za šolje...wow!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Torta je bila skoro savršena..moji znaju da kažu kad se pojede i zadnji komad, da je jedina mana torte to što je nema još..;)

      Delete
  9. Torta izgleda baš prekrasno !!! Puno zdravlja i sreće ti želim.

    ReplyDelete
  10. Poštovanje, Sandra. U posnoj varijanti ove torte, čime biste zamenili mleko u podlozi? Hvala unapred.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts