Reči



Mnogo je lepih reči i želja na meni dragim blogovima izrečeno u poslednje vreme. Zato sam rado i svraćala i čitala.. malo po malo, ne stigavši pritome da ništa novo i zanimljivo napišem i uradim ovde.
Pa kad me je neko nedavno upitao: ..ti se baš "primila" na te tvoje blogove? Rekoh, jesam. Primila sam se žešće.
A ko se to ne "prima" na ljudskost, opuštenost, pozitivnost i sve dobre stvari ovog sveta. Na radosti i svakodnevne probleme, na slične dileme i razrešenja istih.
Na anegdote u kojima se prepoznajemo.
Na to da možemo da saslušamo. Da podelimo. I proćaskamo.




A ako je neko uz to odvojio vreme da vam napiše čestitku, spakuje u koverat svojeručno napravljen poklon samo za vas... to zaslužuje pažnju i veliko poštovanje.



Nataša i Smiljana su, verujem, zajedno napravile ovu sjajnu čestitku


 Ana mi je poslala grupicu anđela




Katarina me je za kratko vreme, već drugi put obradovala. Ovaj put oslikanom kutijicom napunjenom salvetama, heklanim ukrasom za jelku, koji je delo veštih ruku njene mlade komšinice (i njoj hvala!).
Ali čestitka mi je pregenijalna.. e tako ja zaljubljeno gledam u tortu kad je napravim ;))))




Jagoda je pogodila šta najviše volim od svih njenih rukotvorina. Pored preslatke drvene pečurke i jelke koju sam na njenom blogu već dobro zapazila.. Tabla sa natpisom "Sandrina kuhinja". Mnooogo mi se sviđa..
Ali pošto moja kuhinja trenutno ne zaslužuje ovako lep detalj, nisam ga ni slikala u kuhinji(iako je tamo okačen). Ovo je dodatna motivacija da Sandrina kuhinja uskoro "zablista".



Nikad dovoljno dobrih reči da vam se svima zahvalim od srca..







A reči..
Mogu da vas uspavaju. Mogu i da razbude.
Nekad su lek. Nekad otrov.

Lično volim da ih umesim i oblikujem kao najukusnije pecivo.
Često ne uspevam jer su misli suviše zbrkane, pa se reči roje i bez strpljenja hrle da budu izrečene.
To bi onda bilo neukusno. Donelo bi trenutno olakšanje a dugoročno nezadovoljstvo.
Jer, odavno smo naučili.. ispeci pa reci.

Reči su i povod. I posledica. I rasterećenje. I opterećenje.
I nagrada. I kazna.

Jedna od osobina koju volim kod sebe je da mnogo dobro mogu da kontrolišem ono što bih rekla, ma koliko to bilo prikladno u određenom momentu. Ma koliko me neko iznenađenje ili razočaranje nagonilo da to učinim bez odlaganja.

Strpljivo sa rečima.. Izgovorene ne možete da vratite.
Uvek možete da ih kasnije izgovorite ako ste potpuno sigurni u to što mislite.



Recept koji delim s vama danas je 
Sladak kupus sa šampinjonima(POSNO)




Potrebna je manja glavica kupusa (naribanog kao za salatu),
glavica seckanog crnog luka,
200 gr. šampinjona narezanih na režnjeve,
šolja paradajza,
ulje,so i začini po želji(peršun ili bosiljak,ruzmarin...)

Potrebno je i čitavih 15 minuta za pripremu.

Luk i šampinjone zajedno propržiti 5-10 minuta pa dodati seckani sladak kupus i paradajz. Na srednjoj temperaturi prodinstati još pet minuta pa ubaciti začine. I gotovo. 
Ne lažem - 15 minuta;)



Do sledećeg ćaskanja i kuvanja...









Comments

  1. Tvoje reči su za mene melem za dušu ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti ako je ako je tako delotvorno <3

      Delete
  2. Tvoje riječi su zaista uvijek pomno birane i svaka je na svome mjestu i ima posebnu težinu...i značenje...i svaku moram više puta pročitati jer nose toliko poruka...koliko puta samo preuranjeno nešto izgovorim i onda vidim da sam mogla puno bolje, puno ljepše i točnije izreći da sam samo malo pričekala, malo usporila...drago mi je da si dobila poklončiće :) Evo ja baš kuham kiseli kupus, a tvoj je dinstani, moram priznati da bih radije probala tvoj, ali ajde, Dejo se zaželio kuhanog kiselog hehe..Pozz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmmm,ni kiseli kupus nije loš...Hvala i pozdrav!;))

      Delete
  3. Divan post, mudro razmišljanje o riječima, dijeljenje radosti kad se prima i poklanja, tvoje lijepe fotografije...

    ReplyDelete
  4. veoma divne riječi i stvarno divne radove si dobila..lp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, pokloni su baš po mom ukusu,svi do jednog..Pozdrav ...;)

      Delete
  5. Moja Sandra,ceka tebe i od mene jedan pokloncic.Nisi bila u prioritetu,pored ovolike decice kojima sam spremala darove.A sad ova sprecenost bolescu.Nisam ti jos zavrsila.Pa kako za sve u zivotu kasnim,jer zelim vise od vremena koje imam,verovatno cu te malo obradovati do 8.marta. :))Ljubim te.Volim sve tvoje sto pišeš jer tvoj blog ima tvoju dušu,koja je na mojoj talasnoj dužini.I želim u ovoj 2014.da te lično upoznam,ako i ti to želiš.Pa nije taj Trstenik na kraj sveta,nije ni Pozarevac a u Beograd valjda možemo,ako baš u Split kod Ane ne možemo,jer nemamo "vremena".U onu "Bombonicu" možda da se svi koji žele nadjemo.Ajde da mislimo o tome.Šta misliš o toj ideji?Ljubim te

    ReplyDelete
    Replies
    1. O toj ideji mislim sve najbolje...
      Evo nije zbog Ko to tamo peva..ali pada mi na pamet scenario sa nekom turnejom u nekom simpatičnom kombiju...Recimo Put oko Blogosveta za sedam dana..ili sl....Hm???Eto i Ana ide..Svratimo p Barbaru..napunio bi se kombi za čas;))))))
      Ne opterećij se ti meni nikakvim poklonima...Što pre se oporavi..

      Delete
  6. i ja bih u "Bombonicu", javite se kad idete :)
    puno puno puno morskih pozdrava svima! čitamo se :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Važi,prvo u Bombonicu pa na Put oko Blogosveta....Ovo ti je rezervacija ;)))))

      Delete
  7. Lijepa razmišljanja, prepoznajem se u njima i ja...A ovaj recept apsolutno ću probati prvom prilikom, inače kupus ovako kuham sa krompirom ili paštom, ali gljive mi se čine isto super kombinacija! Pozdrav draga Sandra :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isprobaj,nećeš se kajati...Hvala ti još jednom;)

      Delete
  8. Diamonds and Rust mi je baš draga pjesma :)

    Darivanje drugih me veseli kao i primanje darova, pogotovo kad vidim da sam pogodila:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala...i drago mi je da sam pogodila s muzikom..;)

      Delete
  9. ispeci pa reci - kako je ovo super rečenica, kao i tvoje današnje reči, recept i fotografije. Sigurno ču kopirati i rečenicu i recept :)

    ReplyDelete
  10. Krasan post
    koji ogrije svaku dušu
    pozdrav Tamara

    ReplyDelete
  11. Ispeci pa reci. To ću zapamtiti.
    Divne darove si primila. Recept mi se sviđa a najviše brzina, s kojom se pripremi :-)
    Posjetila sam i Tužnog Medu :-) Dobar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da,ta brzina spremanja je nešto najbolje...bolje i od ukusa koji je fenomenalan..;))) Hvala što si obišla i medu!;)

      Delete
  12. Tako je to...kad hoću na sto strana, pa sam propustila ovaj divni post.
    Veoma lepe čestitke i poklone si dobila, baš kao što zaslužuješ.
    Taj sladak kupus će da se proba :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako,Neno,isprobaj,brzo je i ukusno..I nisi ništa propustila;**

      Delete
  13. Ovu kombinaciju još nisam isprobala a obe namirnice volim.
    Post ti je jako lep i volim te male sitnice koje nam ulepšaju dan jer znaš da je neko mislio na tebe dok je to pravio za tebe.Topli pozdrav.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da,baš u tome je najveća čar..sitnice kao gest pažnje i podsećanje da neko misli na nas..Hvala i pozdrav!:)

      Delete
  14. Reči su, verujem, odraz naših misli. Ima i ovakvih i onakvih, ali su neophodne. I da nas probude kad treb i da nas uteše i razvesele...

    Smiljana polako preuzima kormilo kad je kreativni rad u pitanju, a ja sam kao Milka Canić, supervizor koji samo izusti poneku reč. Eto, opet reči...
    I da znaš, švrljale smo ti po blogu, jer joj je hladni porcelan trenutno zanimljiv, a kod tebe smo našle, ored CP još mnogo zanimljivih stvarčica.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako,dobrodošle s švrljanjem..ne sumnjam da Smiljana preuzima kormilo,tako i treba..a ti verovatno uživaš u njenoj umešnosti..;)

      Delete
  15. Pa tebe bas blogerke vole, bas lepo, prosto mi krivo sto ti i ja nesto nisam poslala ali sam sludjena, rekla bih, vec neko vreme. Lepo si rekla sve ono za reci. Recept je jako primamljiv

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemoj da ti bude krivo,nema razloga..vole me,kažeš?? Po volim i ja vas!!:)

      Delete
  16. Divni pokloncici, a i recept deluje zanimljivo i primamljivo. :)

    Nagradica Vas ceka na mom blogu.:)

    Pozdrav
    Vanja

    ReplyDelete
  17. Divno je umeti sa rečima, koristiti ih dozirano i kvalitetno, ali je lepo i biti spontan, nekontrolisan i ponekad glasan, naročito ako si srecan i zelis to da objavis i podelis sa celim svetom. Pokloni su divni, uživaj! xoxo

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts