Baš me briga...





... ili boljenje dupeta.
Jeste, nešto sam nervozna jutros. Bila. Ali za divno čudo brzo me je prošlo.. to s nervozom. Jeste da se često javi, ali nekako brzo i prođe.
Mažem malopre maskaru, pa se nešto mislim kako sam ranije mnogo vremena trošila na te nelagode u stomaku. Zbog ovoga i onoga, zbog svega i svačega. I kad dam sve od sebe, opet se pitam da li je trebalo više i bolje. I kad nemam potrebnu energiju i volju, nedopustivost žulja kao tesna obuća. Pa ja sam odgovorna i za ono za šta nisam, naročito kad krene nizbrdo.. I verovatno je nedolično osećati zadovoljstvo, čak i ono kojem smo lično doprineli. I zašto su me pogledali popreko, k'o bajagi u šali.. I zašto me analiziraju bespotrebno.. kad dobro znaju da volim i prihvatam da smo svi prvenstveno svoji pa makar se to ne uklapalo u šablon.. bilo koji. 
I ne bunim se i ne prigovaram.
Pa niste ni vi, gospodo, savršeni. I to je ok.

Bože, što me nije još tada, još ranije.. zabolelo za sve to nebitno.
Želudac bi ostao čitaviji.

Namazala sam ja maskaru i krenula. Ali, rekoh, moram ovo čas da napišem. Sutra već ne bih.
I izvinjavam se na rečniku, ali bolje reči nemam za ovaj slučaj.

U narednom postu ćemo opet da mirišemo šareno procvetalo cveće i da jedemo neke raznobojne voćne poslastice. Obećavam. 




Comments

  1. Ja još uvijek previše vremena provedem mozgajući i prevrčući...valjda ću s godinama olabaviti...išla sam prije par mjeseci na gastroskopiju...mala upala jest...zaista nije vrijedno brinuti se toliko...želim ti ugodan dan :)

    ReplyDelete
  2. čuvajte živce, drage moje, i iznutrice, također! nažalost, više je ovakvih dana nego onih što mirišu po cvijeću i kolačima :(

    ReplyDelete
  3. Život je ljep,
    a ima i loše periode
    samo dalje
    pozdrav Tamara

    ReplyDelete
  4. Uf !!! Šta reći,...i biti pametan, naravno ?
    Pazi...imam ja beskraj pametnih saveta, ali ni jedan do sada usvojen i oproban, tako da ne bi da te poslužujem sa nečim što nije provereno. Znam samo da svaki put kažem da me boli ....ono što nemam ( slepo crevo), ali.....opet ...Ma....da si ti meni živa i zdrava i ....samo opušteno !!! Granuće to sunce kad-tad ♥

    ReplyDelete
  5. Ej u kojoj si ti prednosti.Ti možeš da namažeš maskaru! A ja već godina to ne mogu.Ćorava sto odsto.I kupila mi deca uveličavajuće ogledalo.I nije da sad ne mogu al mrsko mi nešto da se gledam uvećano."Atunamkata"mislim da je to iz onog dečije crtanog Lion King"ma boli me uvo za sve".Došlo moje vreme.Jes da sam se sinoć presavijala od želica skvrčenog u tenisku loptu al Buskopan je čudo!
    Ljubac.Šta se bre izvinjavaš?! Udri kad ti dodje!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)))))) Cale, ti ne vidiš, ja bogami, sve slabije čujem. Ali kao celina, funkcionisale bismo svršeno! ;)
      A uveličavajuće ogledalo je strašno. Jesi videla unutrašnjost nosa kakva je ...uh... ne želim da se sećam. Pa i ko me tera da gvirim u nos...;)

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Danas su imene iznervirali, vidiš i komentar mi pobježe! Samo, ja onda psujem na našem, ne razumiju me, a meni bude mrvicu lakše.

    ReplyDelete
  8. Svi mi idemo kroz ovakve faze u životu. Dobro se je malo izduvati :-)

    ReplyDelete
  9. Što reče Cale, život je lep i nedaj se da te izbace iz koloseka...davno sam prestala da se sikiram, jer ničemu ne vodi a to sam naučila od muža...jednostavno sada je moje vreme i hoću da živim bez stresa. Ne izvinjavaj se, blog je tvoj i imaš pravo da pišeš što god poželiš, a svima nama su potrebni neki izduvni ventili.

    ReplyDelete
  10. Drage moje divne žene i devojke, eto meni dođe i prođe i sve opet nanovo, teraj, guraj, povuci, zategni, ispeglaj, zasadi, pomiriši, namigni, zažmuri, zapevaj, odgunđaj, zamesi, zagrli, skuvaj, pojedi........Pa znate vi kako to ide..;))))))))

    ReplyDelete
  11. I ja sam bas danas razmisljala o tim sablonima,ko ih je iscrtao i kako po njima,i ima li to smisla?Da li zelim da budem onakva kako drugi zele da budem ?A najvise od svega,kako to ljudi mere koliko si srecan po svojim arsinima a ti vidis da su oni nesrecni?Mnogo filozofiram,inspirisala si me:)ali sutra ce sigurno biti bolje :)

    ReplyDelete
  12. i meni se bome prevrće i ponekad jako teško nalazim snage da potisnem tu nervozu, al eto što da radim kad se bojim svjetlucanja i vjetra ?

    ReplyDelete
  13. Ako se iko žalio na svakojake muke na blogu, ja sam u tome prvak. Ko sam da sudim i praštam.
    Samo ti piši, svi smo ovde naši, imamo razumevanja. Naiđe i prođe, popusti mlao, bar, javi se neka nada bez pokrića, pa nas zavara, onda ponovo malo bedaka, ali smo već naučili da od toga nema vajde, pa se dižemo i vraćamo onoj nadi.
    Živimo, kako umemo, ali volimo i smejamo se.

    ReplyDelete
  14. Sandra, svratih do tvog bloga da vidim kako je kod vas u Trsteniku, čujem da su poplave svuda i da je Trstenik jako ugrožen, nadam se da ste ti i tvoji u redu. Mislim na sve vas i molim se dragom Bogu da vam pomogne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pre svega, hvala Zoko na brizi i saosećanju. Trstenik je dosta ugrožen i posledice će se tek videti kada se voda povuče. Sam centar grada nije poplavljen ali su prigradska naselja dosta stradala kao i putevi..Vode nema u celom gradu već tri dana, cisterne nas snabdevaju vodom a nervoza je na maksimumu zbog tih problema s elementarnim ljudskim potrebama. Sve u svemu, ljudskih žrtava nema pa je to valjda nešto zbog čega treba da smo srećni. Mnogi drugi gradovi u Srbiji su baš katastrofalno prošli.
      Hvala još jednom na interesovanju. Pozdrav iz Pomoravlja koje će, nadam se, što pre opet da zablista na suncu.

      Delete

Post a Comment

Popular Posts