Pecivo sa brusnicama i sokom od narandže






Ovo je jedno od onih peciva koje sam doživela tako, da ako ga ne bih napravila.... Ne znam zašto, ali imam ja tako te ispade nekad kad su recepti u pitanju. 
Jeste me privukla i sličica, jer na njoj su ove loptice delovale baš primamljivo.. ali ima i puno drugih specijaliteta što tako dobro izgledaju i mame sa raznih sajtova... ali ja se zakačila za ovo.
Evo, ovde je originalni recept koji sam koristila.
Dakle, ja se baš okomila na ovo pecivo. I trebalo je nekoliko dana da se rešim da kupim narandžu (dobro, kupila sam tri..) koja je jedan od bitnijih sastojaka. 
Da skratim priču, napravila sam sve kako piše po receptu, samo je količina navedenog potrebnog brašna bila nedovoljna da se sve lepo zamesi, tako da mi je ukupno trebalo oko 300gr.



Takođe ni aroma narandže nije došla do izražaja koliko sam očekivala, pa bih sledeći put probala sa još pola narandže, ili možda da probam sa sokom od pola limuna. Znam da nema ništa bez narendane kore limuna, ali ja sam pre više godina prestala da je koristim zbog raznih pesticida i otrova koji se nalaze na samoj površini korice limuna... Doduše, ko zna, možda smo svi mi do sada postali imuni na te vrste otrova... Al' rekoh, šta znam ješće još neko osim mene...



I pošto su moja očekivanja većim delom ispunjena kad je ovaj recept u pitanju, delim ga s vama. Možda se neko odluči da ga proba. 
Lepo bi bilo da zamirišete neko vikend jutro ovim pecivom.

I namažite slobodno nešto ako volite na ove pogačice.
A ja sledeći put pravim sa višnjama (naravno dobro oceđenim)... Tako sam ja to nešto zamislila da će biti kako treba, a možda i još ukusnije.






Comments

  1. Kod tebe opet divno miriše :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, mirisalo je jako pa smo morali brzo da smažemo..;)

      Delete
  2. Draga Sandra, peciva izgledaju božanstveno...puno puta brašna nisu ista a pogledaj u prodavnici zdrave hrane da li imaju priridno ulje od limuna i pomorandže, koje ja redovno koristim u pecivima i aroma je fantastična. Ako ih nemaš, ako ikada dođem u Srbiju, doneću ti te dve bočice pa ćeš videti ogromnu razliku kad se pravi pecivo sa tim uljem.Pozdravljam te i prijatna ti pciva:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Videću za to ulje, nisam ga do sada viđala u našim radnjama. U svakom slučaju, dodatak vanile i narandže mi završe posao. Hvala tebi na pažnji, bez ikakvih opterećenja i obaveza biće mi drago da se sretnemo ovde ;)

      Delete
  3. Ovo deluje fantastično, ali sačekaće neke hladnije dane :-)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imaš pravo, kad zahladni tek će prijati kako treba ;)

      Delete
  4. Replies
    1. I uvek ti sa izuzetnim komentarom.. Hvala;)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts