Jednostavan starinski kolač - Koh




Ovo je jedan jednostavan i brz kolač za izradu. 
Starinski. A ukus jedinstven. Pa uz sve to sočan, da sočniji ne može biti.  
Verujem da je većina vas već imala priliku da uživa u tom ukusu.
Čula sam da ga ljudi svrstavaju u "zimske kolače". 
Kod nas u kući se on najmanje zimi jede. Zato jer ga nakon izrade  doooobro rashladim (obično prenoći u frižideru pre prvog služenja).


Sastojci za pleh dimenzija 20x35

Za koru:
7 jaja
7 kašika šećera
8 kašika griza
kašičica ulja za podmazivanje pleha

Za preliv:
1 l mleka
2 kašike šećera
2 kesice vanilin šećera

Umutiti koru kao za svaki patišpanj (uobičajeni redosled mućenja: belanca, šećer, žumanca, griz)
Sipati u podmazani pleh i peći u zagrejanoj rerni 15-ak min, tj. dok lepo ne porumeni.
Dok se kora peče skuvati mleko i čim mleko proključa, skloniti ga sa ringle pa ga zasladiti šećerom i vanilinom. Preliti preko pečene kore.
Ohladiti dobro.







Comments

  1. Slastan kolač
    pozdrav Tamara
    hvala na receptu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veoma slasan i sočan, veruj. Nema na čemu, hvala tebi:)

      Delete
  2. Uh, obožavam koh! Nisam ga nikad pravila sama, ali zabeležila sam recept, pa ću da probam. Najviše volim da sipam 2-3 kocke u činiju i onda prelijem mlekom da pliva. :) Hvala za recept!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, mnogi vole kad koh "pliva" u mleku, ali meni jednostavno nekako kora "popije" skoro svo mleko..;)

      Delete
  3. Nije mi poznato ni ime koh, ni recept, ali se mi čini super. Evo, zapisala sem recept, takvi preprosti, brzi kolači stvarno ponekad spasiju koju situaciju sa nenapovedanim gostima. Hvala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nećeš se pokajati ako isprobaš, samo oprezno sa količinom šećera. Ova koju sam navela u receptu po mnogima daje jako sladak kolač, pa zato uvek može da se smanji količina šećera barem za kašiku..Pozdrav:)

      Delete
  4. Jednostavno je uvjek najbolje. To ću sigurno sprobati. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tačno tako, jednostavno a mnogo dobro:))

      Delete
  5. Joj Sandra, da samo znaš od kad nisam pravila koh, mislim da su mi deca jop bila mala.....moraću da im ga ponovio napravim i znam da će se obradovati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni ja ga jedno vreme uopšte nisam pravila pred najezdom novih aktuelnih i popularnih kolača... Ali koh je koh;)

      Delete
  6. Jednostavan a veoma ukusan kolač, naravno dobro ohlađen!!!! Pozdrav Ivana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, jako je važno dobro ga rashladiti. Pozdrav;)

      Delete
  7. Koh je zakon! Lepota je u jednostavnosti :)
    A uvek miriše na detinjstvo, pa provereno podmlađuje ;) :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts