Zato što je jesen, hladno je i pada dosadna kiša...
Punjeni hlepčići
Zamesiti testo od 500gr. mekog brašna, 100ml mleka, 150ml vode, kvasca, kašičice soli i dve kašike ulja.
Ostaviti testo pokriveno da naraste oko pola sata na toplom.
Za to vreme pripremiti dve posude.
U jednoj izmešati nadev od 200 gr. sira, propasirana dva-tri češnja belog luka i seckanog svežeg peršuna i ruzmarina (količina po želji).
U drugu posudu sipati šoljicu maslinovog ulja.
Naraslo testo kidati i praviti loptice veličine kašike, rastanjiti svaku na dlanu, pa na sredinu stavljati po kašičicu nadeva. Sa svih strana zatvoriti opet u lopticu i vrlo kratko umakati u maslinovo ulje. U posudu za pečenje ređati loptice od testa i pustiti da još malo narastu dok se ne ugreje rerna na najjaču temperaturu.
Peći oko 25 minuta.
Ne moram da kažem da nadev može da bude napravljen u bezbroj različitih varijanti.
Ja sam isprobala još i nadev od sira i seckanog praziluka. Ipak, malu prednost dajem siru sa začinima.