Kupus u tiganju




Možda sam već negde na blogu spominjala kako ja najradije spremam sladak kupus. Ali mi je juče ovaj kupus posebno dobro uspeo (i prijao), zato preporučujem, a slike su sveže ;)

Ustvari sam svo povrće počela zadnjih godina ovako da pripremam. Volim dinstano.. dakle, ni prženo ni kuvano, previše čorbasto. 

Pripremite prvo povrće koje želite da upotrebite.
Ja sam spremila pola glavice kupusa, koren celera, nekoliko šargarepa, dve glavice luka i šolju paradajza iz flaše (može i smrznuti).



Sve namirnice operem, oljuštim, naseckam na krupne komade (i luk).
U velikom dubokom tiganju ugrejem 2-3 kašike ulja pa sve pripremljene namirnice ubacim na vruće ulje. Smanjim vrlo malo temperaturu ringle i uz povremeno mešanje, propržim sve 5-6 minuta. Zatim ulijem šolju paradajza i na srednjoj temperaturi, poklopljeno dinstam oko pola sata. Povremeno treba promešati i po potrebi uliti još pola ili celu čašu vode.. da ne bude baš potpuno "suvo". 



Na kraju sve dobro začinim biberom, začinom i peršunom... So nije potrebna pored začina koji je dovoljno slan.
Brzo jelo, baš kako volimo.

Prijatno, društvo! :)


I još malo slika... jučerašnja šetnja u podnožju planine Goč.






Comments

  1. O, pa ovo jelo čak i miriše iz ekrana. :-) I ja volim takva jednostavna i brzo pripremljena jela. Sva sreča, da si u šetnju ponjela i fotič. Divne fotografije.

    ReplyDelete
  2. draga moja pa ovo je prva liga miriše hihih:)
    nema šta ovo jelo jednostavno i super izgleda:)) a slike govore vise od rječi:))

    ReplyDelete
  3. Nešto slično i mi pripremamo i u Pansionu i privatno, zovemo to jelo "Dalmatinski slatki kupus", a za razliku od tvoje varijante dodamo još i melo sitno nasjeckane pancete i kockice krumpira. Takvo jelo, ne baš prerijetko - dakle da se može jesti vilicom, serviramo kao prilog uz meso na grillu. A, u zimskim mjesecima, kad smo sami, napravim to jelo malo rjeđe pa ga jedemo žlicom, kao glavno jelo.
    Eto, da dođeš do nas, osjećala bi se kao kod svoje kuće, pola jelovnika ti je ionako već poznato :)

    ReplyDelete
  4. Volim brza i ukusna jela,kad s nogu nešto smućkam jer ranije nisam pripremila.A šetati Gočom je divno ,pa makar i po prohladnom vremenu.Rado bi ti se u toj šetnji pridružila :)

    ReplyDelete
  5. Ovo je i moj omiljeni način pripreme povrća! Odlično što nađeš vrijeme za šetnju, a svuda ima neki detalj koji nam skrene pažnju pa ga poželimo fotografisati.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts