Pred kišu



Pred kišu se nekad toliko uzvrtimo da za kratko vreme postignemo i uradimo prilično toga što nekad razvlačimo unedogled. Kod mene je često tako. Kao ono kad vam se najve gosti iznenada, pa imate vremena da samo na brzinu pospremite kući, i tom ptilikom otkrijete kako je potrebno vrlo malo vremena da se kuća sredi prilično dobro... ali ako ste uključeni na maksimalnu brzinu. Plus stanje volje u fulu... da.

Tako ja jutros levo, desno, tamo i ovamo.. svašta nešto stigoh do podne. Pa čak i da zabeležim stanje s nekim voćkama i retkim cvetićima koji opstaju sami, kako znaju i umeju. Od mene vajde nema za sad.









Sad slušam kišu kroz prozor i šmirglam pomalo.. Uskoro ćete videti i šta radim. Sviđa mi se ovo, a pomalo mi je i žao.. i ne znam tačno koje osećanje preovladava.

Prethodna nedelja bila je prošarana uobičajenim kuhinjskim šarenilom, mirisima topljenog šećera i omekšivača.

- Doboš torta koju nisam dugo pravila, pa sam je se i uželela. Stvarno mi je zabavna i izazovna za pravljenje. Za jelo sve manje. Naginjem sve više nekim kremastijim poslasticama..

- Ovaj tamni kolač se zove Crnac bez jaja. Jeste bez jaja i jeste neko hteo da napravi foru. Ako vam je smešno, uspeo je ;) 
Sve u svemu, posle Uskršnjih kuvanih jaja i celonedeljnog jedenja istih za doručak, ovaj crnac je bio pravo rešenje pri izboru kolača. 
Recept je sa sajta Domaćica




















Hrono recepata ima dosta u ponudi i svi su uglavnom odlični. Nisam ni sumnjala. 
Samo je stvar šta nam se i kad jede. Valja nekad malo i izmisliti sebi neku kombinaciju koja nam baš tad prija. Meni nije problem jer volim da jedem i ne mrzi me da budem maštovita za šporetom.

Evo, na sledećim slikama nalaze se:

- Čorba od spanaća i mlevenog mesa 
Nastala je tako što sam od mlevenog mesa pravila sos za špagete. Uobičajeno sa paradajzom iz flaše. Pred sam kraj kuvanja odvojila količinu sebi u poseban sud pa dodala naseckanu šargarepu, papriku i 5-6 briketa smrznutog spanaća. Smrznuti spanać uvek imam kao rezervu u hladnjaku kad tako neplanirano zatreba.
Nalila sam dve šolje vode. Skuvalo se sve za 15ak minuta ;)

- Salata od sardine, maslina i crnog luka sa dosta peršuna i naceđenog limuna. Najela sam se ljudski (ovo je moja univerzalna izjava posle dobrog jela)




























Comments

  1. Sve lepo, sve prelepo... Jedan lepsi pogled na kisu... :)
    http://sparklyget.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Ova salata od sardina zvuči primamljivo! Mogla bih da je isprobam! Pozdrav i hvala za lep post!

    ReplyDelete
  3. E, popravila si mi malo ritam ovim divnim fotkicama sa crvenim lalama i onom opasno dobrom Dobošicom... Dobar ti crnacccccc ;) Šta li šmirglaš da mi je znati? <3

    ReplyDelete
  4. Uh što ne volim kad pada kiša, onda sam mrzovoljna i ništa mi se ne radi, više volim lep i sunčan dan...Jedva čekam da i kod mene nešto krene, mada su krokusi već procvetali i vide se da u bašti polaklo sve kreće. Danas sam zasadila neke mini narcise i zumbule,koje sadim svake fodine i retko da mi se vratew iduće godine...Divne slike.

    ReplyDelete
  5. uh sve ovo izgkeda prfektno:)))) superica:))) jljepo spremas:)) steta sto nisi blize nas..... mogli bi u goste hihih:)))

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts