28.04.2015.

Zapečeni spanać s piletinom i crnim lukom





Mnogo jednostavan recept i mnogo ukusno jelo.

Spremiti: 
-polovinu belog mesa od jednog pileta, 
-naseckane dve manje glavice crnog luka, 
-dva-tri čena belog luka
-usitnjen spanać (oko 500gr)
-nekoliko sitnijih glavica crnog luka presečenih na polovine
-ulje, so, začin

Na ulju kratko propržiti luk (moj je malo zagoreo dok sam se zamajavala fotoaparatom)
Dodati meso i posle pet minuta ubaciti spanać sa šoljicom vode da se sve zajedno krčka oko petnaest minuta.
Začiniti po želji.



Prebaciti u činiju za pečenje u rerni. Dodati malo vode ako ocenite da treba
Polovine glavica luka rasporediti preko svega i peći oko pola sata na jačoj temperaturi (180-200)


Umesto luka odozgore ređajte šampinjone ako više volite. 
Meni je ovo super dekorativno jelo i za neke svečanije ručkove... a i Hrono je ;)
Pa izvolte! 







6 коментара:

  1. Ja sve tvoje recepte skupljam. :-) Španać več raste u vrtu, i trebat če mi ideje za lagana jela. Izgleda predivno, ali nemoj se igati fotičem dok pržiš luk! :-))

    ОдговориИзбриши
  2. Deluje baš ukusno, spanać volim, probaću sa pečurkama, dobra ideja :-) Pozdrav Ivana

    ОдговориИзбриши
  3. uh kod tebe uvjek nesto novo:))) ovo bas mirise :)))

    ОдговориИзбриши
  4. a joj gde sad da ovo vidim a prošlo je 10 sati uveče....sve mi se sviđa.

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...