Pokajanje





Hrono bože, grešila sam. Nekoliko dana unazad, a bogami ću i narednih nekoliko, po svemu sudeći.. Došlo mi ono gladno ludilo kad sam gladna na sve što inače i ne volim preterano. Mada je malo takvih stvari. 
Počelo je sve jedne noći dok sam pekla kiflice koje su mi trebale rano, narednog jutra. Pogled mi se malo-malo pa vraćao na dva parčeta heljdopite koja je ostala od doručka. 




Naravno da sam već više meseci disciplinovana i ne jedem noću, a ni između obroka. I ne jedem testa popodne. Znači, rekoh sebi: odbij! 
Kiflice lepo narasle, ispekle se, porumenele.. Filovane slaninom. Ma, ne interesuju me uopšte te kifle. Ona heljdopita ima neku čudnu magiju u sebi. 
Perem sudove, pijem limunadu.. slušam muziku, brišem po kuhinji, dovodim u red sve. Na satu vidim 15 do ponoći. 
Još samo pet minuta sam se uspešno otimala toj magičnoj piti. Dobro.. pojela sam samo jedno parče.

Sutradan, trešnje ili kolači, pitanje je sad. Ma i trešnje i kolači, pa nek ide život..
Prekosutradan, tj. juče, gosti došli. Nema više kolača. Sladoled sipam u posude i pružam ih gostima, a najradije bih im otela one činijice. Uredno u kuhinji kašičicom "počistim" onu plastičnu kutiju, pa kašičicu u usta. Niko nije video.. al' opet mi nekako nelagodno. Pre toga sam lepo za ručkom "mezila" sa gostima, slaninicu i kačkavalj. I paradajz, doduše. Nisam baš potpuno izgubila kompas.

I opet mi se, i još mi se greši. Pije mi se pivo. Vino uopšte. Ej, piiivo..
Ne znam šta mi je.







Comments

  1. Najbolji tekst koji sam pročitala u zadnjih, sigurno, 5 godina na nekom blogu! VIdeh i tebe i sebe i pitu i sladoled i kašičicu i pivo i goste i sve!

    Bravo! :)

    ReplyDelete
  2. Pa samo si čovjek
    tebi ne fali ništa

    pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, treba mi takva podrška.. uvek ;))

      Delete
  3. Kao da si bila u mojoj kujni juce, samo sam ja imala slucaj sa pogacicama sa cvracima. Nas dve na 3 pleha. Divno si me zabavila, super tekst:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da.. te pogačice sa čvarcima su već dugo u planu kod mene... Hvala što me podseti :))

      Delete
  4. Draga moja, tvoj kompas se može tu i tamo i pokvariti. :-) Ti samo jedi pitu i po koji slatkiš, pij pivo i vino i uživaj život! :-)

    ReplyDelete
  5. zivot je samo jedan draga moja:)))))
    a šteta ga potrošiti za ono..... nesmijem .... necu....
    samo ti dobro papaj dobro popij u uzivajjjjj.....
    ionako dodzemo u takvo doba kad nam doktori komanduju ßta se smije a šta ne.....
    ja volim uzivat ... a tako zelim i tebi:)))

    ReplyDelete
  6. Nek ide život.Nasmejala sam se onom citatu na f o tome kakva je to sekta koja uzme samo kockicu čokolade i to je to ...Razumeš ...živa duša...Da ne spremaš pa da ne probaš a kad spremaš i služiš da ne probaš e to je baš TEŠKO i dal vredi...jedan je život...reče "jedra Cale"-tako mi rekao deda gde imamo plac."Nisi debela nego jedra-šta ti je ".Lepota je u očima posmatrača.ha.ha...Upravo pojela sladoled bez griže savesti _LENI..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa komšije preko plota bolje vide.. Jedra je OK ;) kao i LENI.. :))))

      Delete
  7. Ljepota grijeha ;) Ma, šalim se, nije to ništa, ponekad se treba i opustiti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da, Fikreta, lepota greha je skroz ispravan naziv.. još kad je s merom..;)))

      Delete
  8. Sladoled...baš me briga za njega, ali kiflice sa slaninicom, e tome ne bih mogla da odolim...joj Sandra, zašto ne jedeš sve, ali po malo i mna kraj krajeva, popi čašu piva, ma živi smo ljudi.

    ReplyDelete
  9. Ljudski je grešiti, ne brini a sem toga, nisi ti kriva nego pogled. Što je lutao? Da je ostao miran, ti ne bi zgrešila.

    ReplyDelete
  10. Lepo sam se nasmijala uz tvoj tekst i verujem da mi hronerke smo se prepoznale u tvoji tekst. Ma svi smo mi isti- ljudi i lepo je nekad kad udovolis sebi. Lepo je bilo dok je trajalo , a onda savest dodze pa zasto sam.. , pa nije trebalo..,bitno u granici normale i sacuvamo nase zdravje.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts