Glavo luda







Nepečene tortice s kupinama
Brzo, lako i bez uključivanja šporeta :)

Ja sam ih pravila uz muziku, kao i većinu stvari uostalom. 
"Glavo luda" bio mi je hit tog dana. Znate verovatno ono kad vam se jedna pesma vrti celi dan u glavi. I dok sam otpevala nekoliko puta, kolači su bili spremljeni. 
Ako izaberete baš ovaj hit za pravljenje kolača, preporučujem da je posebno efektno naglasiti deo "ako nije srce vruće, sve je nemoguće" gde obavezno idu ručice gore ili neka koreografija u Zdravkovom maniru... ili samo okret sa podignutim mikserom (da se ne upredete).



Recept:

Podloga je od 200gr. izmrvljenog keksa, 4kašike mleka i 50gr omekšalog maslaca. 
Sve sastojke izmešati pa utisnuti u dno papirnih korpica za mafine (koje smo prethodno rasporedili u limeni kalup za mafine, da bi se lepše formirale tortice)

Za krem mutiti vrlo kratko 200ml slatke pavlake sa kašikom šećera u prahu, dodati 150ml kisele pavlake ili krem sira, pa još malo mutiti na najslabijoj brzini miksera. Oprane i oceđene kupine viljuškom malo izgnječiti (tek koliko da opuste malo soka) pa ih dodati umućenoj smesi. Ja sam upotrebila 200gr. kupina
Prekriti podloge od keksa ovim filom i kašikom lepo utisnuti da nema mnogo šupljina.
Ukrasiti kupinama ili šlagom i dobro ohladiti pre služenja. Ako je hitno, može i u hladnjaku.

Prijatno!


Comments

  1. neđšto kao cizkejk od kupina. Alternativno. Dodala bih malo više šećera, možda. Ili bi bilo lepo da koristimo keks koje sarže voće kao brusnice, one integralne. A vi kakve keksice ste koristili?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja uglavnom koristim Plazma keks. Ovaj put imala sam u ostavi Petite Beure pa sam ga upotrebila.
      Može naravno i više šećera, ali ja sam posle dodavanja jedne kašike isprobala slatkoću i činilo ni se dovoljno.. I keks je sladak.. Verujem da bi i integralni keks bio odličan.
      Hvala na komentaru i pozdrav :)

      Delete
  2. Mogu te zamisliti, kako mikserom u ruci plešeš po kuhinji i pjevaš.. :-)) Super recept za vruče dane!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Da, odličan je ohlađen po ovoj vrućini!:)

      Delete
  3. Odlična poslastica za ove tople dane...prijatne ti bile.

    ReplyDelete
  4. Super ideja. Obozavam sve sa vocem, narocito jabukama i bobicastim vocem. Zamisljam te kako poigravas sa mikserom. Srecna. Glavo luda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ovakvi kolači su zakon po vrućini.. kad baš mora ;) A ranije sam ih pravila klasično u plehu, pa posle sečem na kocke.. mnogo se brže napravi.. Ali nema veze, ovako su mi na oko simpatičniji.. :*

      Delete
  5. Retko dolazim na blogove u poslednje vreme, valjda zato što gotovo ništa ne radim, nema volje, ali me uvek impresionira tvoj entuzijazam, lepota bloga, sjani recepti i ručni radovi. Divim se kako sve to postižeš :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neno, ni mene nema kad optimizam zakaže.. Nadam se da će apatija brzo nestati da nam se vratiš sa tvolim divnim cvetnim rukotvorinama ;) i hvala ;)

      Delete
  6. oooo kako si me nasmijala glavo luda:)))
    volim zdravka slusat bila sam u ljubljani na koncertu i stari komadi su mi najbolji:))) jos se ga sjecam sa lokicama kako je nastupao:)))
    ovo ti je pun pogodak za ovu vrucinu:))) bas ono cik cak:))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stari hitovi su stvarno neponovljivi! i Lokice...;)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts