14.08.2015.

Slane integralne korpice







Još ih zovem i kreker korpice jer im je ukus krekerast.

Ništa lakše za napraviti. Peku se oko 30 minuta na 200 stepeni u papirnim modlama ili direktno u plehu za mafine, nakon što testo utisnete u oblik modle. 

Pune se čime god želite. Ja uglavnom napravim neku belu salatu s pavlakom.


Potrebni sastojci:

200gr integralnog pšeničnog brašna
2 kašike susama
1 kašičica lanenog semena
1 jaje
50gr maslaca i 50gr masti
kašičica praška za pecivo
so, 
malo bibera i aleve paprike (ako volite)





Uglavnom ima viška testa pa od njega napravim okrugle krekere



Isprobajte ako već niste. I prijatno! ;)





4 коментара:

  1. Izgleda privlačno.
    Može li neko drugo brašno, po hrono pravilima, pšenično, čak i integralno nije dozvoljeno?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Neno, može koje god hoćeš, mada ja najradije sva druga mešam sa ovim integralnim, u odnosu 1:1. Ti probaj sa speltinim, odlična mi je kombinacija speltinog i ražanog.

      Избриши
  2. ooo bejbi ovo bi mi prijalo hihi:)))
    pogotovo kad to napravi netko drugi tako je sladje:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam, draga Vesna, prijalo bi mi tvoje društvo za degustaciju ;)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...