Štrudla sa dunjama
Potrebno je pakovanje kora.
Za fil:
3 veća jajeta
200ml jogurta
80gr šećera
150ml ulja
2 vanilina
100gr griza
ravna kašičica pr. za pecivo
Za nadev:
3 narendane dunje
2 narendane jabuke
malo vanilina i cimeta (ako volite)
seckani orasi ili lešnici (po želji)
Narendati dunje i jabuke, posuti kašikom šećera i nacediti pola limuna preko svega. Izmešati i ostaviti da opusti sok.
Posle petnaestak minuta iscediti od soka i dodati vanilu ili cimet, orahe....
Podeliti pakovanje kora na dva dela, za dve jufke (rolata). Ja sam imala neke debeljuškaste kore (samo devet u pakovanju).
Svaku koru premazivati filom, pa preko zadnje rasporediti nadev. Uviti u rolat i namazati odozgore malo filom.
Peći na umereno jakoj temperaturi rerne, 40-ak minuta.
Interesantan je ukus ove štrudle koju inače obično pravim s jabukama ili višnjama.
Sledeća na redu je bundevara :)
Baš jutros mi je prijateljica donila vrećicu dunja, mislila sam skuhati džem. A sad, možda će završiti u štrudli, tko zna...
ReplyDeleteOvo cu jednom napraviti samo za moju dusu. Nema se sta dodati ili oduzeti !
ReplyDeleteTaman ideja za ove dunje sto ih imam. Mama napravila slatko :)
ReplyDeleteIzgleda bas ukusno!
ReplyDeleteinmyownworld321.blogspot.com
Baš interesantno!
ReplyDeleteSjajno! Imamo dunja i previše i ovo će mi dobro doći.
ReplyDeleteDunja je jedino voće, kojeg nemam kod kuće. Malo ču još ostati kod tebe i probati zamislit, kako divno miriše tvoja štrudla. :-))
ReplyDeletewjao da mi je blize biti:))) to zaista super strudla:)) moja mama pravi dzem:)) dunja mirise:) posebno voce posebna ljubav:))) postolji i jednja pjesma o dunji zar ne:)) jesen stize dunjo moja...... ljepa mi je:)))
ReplyDeleteOkusno
ReplyDeletepozdrav Tamara