03.09.2016.

Jesenji voćni kolači





Nije meni još jesen, da ne bude zabune. Nego u poslednje vreme rado koristim šljive i kruške u kuhinji. Uz njih i groždje, kao i uvek prisutne jabuke. Pravim jednostavne i brze voćne poslastice.





Evo jednog jednostavnog recepta

za podlogu je porebno

2 jaja
100gr šećera
100ml mleka
100ml ulja
120gr brašna
kašičica praška za pecivo
vanilin šećer
(opciono: laneno seme, mleveni lan, susam, suncokret.. i sl. Dodati kašiku-dve u umućenu smesu i lagano pomešati)

dve tri kašike griza

Umutiti sve sastojke i smesu uliti u okrugli pekač prečnika oko 35-40cm.
Obilno posuti grizom. Griz ovde služi da upije prekomernu tečnost koju voće opušta prilikom pečenja i tako sprečava da se podloga lepo ispeče.
Preko svega rasporediti pripremljeno voće. Voće nisam ljuštila već sekla na prilično punačke kolutove. Po želji pospite i cimetom.
Peče se na 180 stepeni oko 40 minuta.



Prvi put sam pravila sa kruškama i nisam bila potpuno zadovoljna rezultatom jer je trebalo da upotrebim duplo veću količinu kruški da bi kolač bio još artomatičniji.



E, zato je sledeći put sve bilo kako treba i voća dovoljno za svačiji ukus. Šljive, breskve i grožđe. A u podlogu sam ubacila kašiku mlevenog lana i kašiku pečenog susama. 
Isprobajte, nećete se pokajati.











1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...