11.10.2016.

Kruške u testu




Ovo "Kruške u testu" mi je zazvučalo kao "Vlak u snijegu". Prva asocijacija - zimski raspust. Kad je to bilo...
No, nije to sad tema.




Ovo je onaj uobičajeni ukus voćnog kolača koji često pravim i stavila sam već možda i više puta recept za testo. Samo što sam sada obrnula raspored ređanja u pleh. Dakle, prvo voće, pa testo.

Obložila sam pleh papirom za pečenje. Narezala sam kilogram krušaka na lepe dugačke kriške. Odstranila sam semenke i peteljke. Kruške nisam ljuštila, jer to inače ne radim zadnjih godina.
Preko krušaka sam rasporedila umućeno testo, tako da sve kruške budu pokrivene.







Za testo vam je potrebno

2 jaja
100 gr šećera
2 vanilina
100 ml ulja
100 ml mleka
200 gr brašna
kašičica praška za pecivo

Sve lepo umutiti mikserom. Bolje je prvo mutiti belanca, pa žumanca, što ja ovog puta nisam radila jer sam nešto žurila.

Ako vam se učini da je testo suviše retko, dodajte kašiku dve brašna. 

Kolač se peče u ugrejanoj rerni na 180 - 200 stepeni, oko 40 minuta, tj. dok lepo ne porumeni.

Kad kolač izvadite iz rerne, ubrzo nakon toga ga preokrenite na tacnu za služenje sa sve papirom za pečenje.
Ovo izvrtanje najbolje se obavi tako što stavite tacnu, poslužavnik ili šta god hoćete preko pečenog kolača dok je on još u plehu, pa sve zajedno ( i pleh i pek papir i kolač) izvrnete brzo naopačke, tako da nema bojazni od nepoželjnog lomljenja kolača prilikom prebacivanja iz pleha na tacnu.
Papir za pečenje zatim lagano odlepite s kolača.





Posle mu radite šta raditi morate.. ;)








4 коментара:

  1. Divota! Hvala za recept. Ja ću samo morati da stavim drugo voće. Moji ne vole kolače sa kruškama. Ili možda u jedan deo stavim kruškice za svoju dušu ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Ja tako pravim sa jabukama i taj kolač toliko brzo nestane da ne možeš da kažešni keks...odlilčan kolač.

    ОдговориИзбриши
  3. Super ideja, da staviš prvo voće i preliješ ga. Znam taj recept, ali sam ga uvjek pekla "obrnuto" :-))

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...