24.11.2016.

Aromatični slagani hrono hleb






Bio je ovo doručak i po.

Slagani ili Pull apart hleb u hrono verziji zamesila sam od:

Šolje heljdinog brašna
šolje speltinog brašna
šolje ječmenog brašna
pola šolje mlevenog lana 
4 kašike maslinovog ulja
kašičice soli
kašičice praška za za pecivo
šolje i po kisele vode
po potrebi dodati malo vode ili brašna da se zamesi lepo meko testo.

Umešeno testo ostaviti poklopljeno u frižideru da odstoji (najbolje preko noći)

Na dobro pobrašnjenoj površini razviti 2-3mm tanko testo u formu kvadrata.
Preko njega rasporediti fil koji smo prethodno pripremili:
Umutiti viljuškom 1 jaje, 50 gr fete, dve tri kašike maslinovog ulja i začin po želji (vlašac, bosiljak, timijan..beli luk..)
Iseći nožem kvadrate od testa, dimenzija otprilike 5x4cm. 




Slagati tako po nekoliko isečenih komada jedan na drugi. Zatim ih sve preneti u pek papirom obloženi kalup za hleb i odozgore premazati ujem ili ostatkom fila.




Uključiti rernu na najjaču temperaturu, pa kad se ugreje, staviti hleb da se peče i smanjiti malo jačinu rerne. Peći oko 45 minuta.



Dok se hleb malo prohladi napravite namaz za koji vam je potrebno:

1 manji avokado (ispasiran)
malo soli
sok od pola limuna
2 kašike maslinovog ulja



Verziju slaganog hleba sa belim pšeničnim brašnom pravila sam ranije rado i često. Evo recepta :)




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...