Hleb i na njemu avokado






Hleb za ove bruskete bio je mešavina speltinog i ječmenog brašna. Mislim da je za sad to kombinacija koja mi se najviše sviđa u hlebu. Ukus je stvarno savršen.



200g ječmenog brašna
200g speltinog brašna
2 kašike susama
2 kašike mlevenog lana
3 kašike maslinovog ulja
kašičica soli
kašičica praška za pecivo

Sve izmešati pa dodati 250-300ml kisele vode i kašikom ili varjačom sjediniti. U istoj posudi ostaviti da pokriveno prenoći ili odstoji u frižideru.
Pre pečenja rernu treba ugrejati na najjače. Testo preručiti u pek papirom obložen kalup za hleb. Blago rukama utapkati i malo protresti kalup da se testo lepo rasporedi. Posuti preko kašiku speltinog brašna i nožem zaseći šare. Ubaciti u zagrejanu rernu i smanjiti temperaturu na 180 do 200 stepeni. Peći oko 50 minuta.




Sutradan sam od ovog hleba napravila bruskete. 

Dva čena propasiranog belog luka sam pomešala sa kašikom limunovog soka, kašikom maslinovog ulja, sušenim bosiljkom i pola kašičice soli.
Preko hleba sam poređala avokado isečen na tanke listiće, premazala nadev od belog luka, pa preko stavila tanku krišku mocarele, opet malo avokada i preko svega nadev od belog luka.
Zapečeno u rerni oko 15 minuta na najjače.. Divota!




Ali, da bih sama sebi bila inovativna, avanturistu u sebi probudih. Neku krišku jabuke sam ubacila u ove super bruskete već narednog pravljenja. I da zanate da mi se sviđa eksperiment. 
Ne budite predrasuđujući. Probajte.. ;)




A praznici nam stižu.. hm?? 
Ok. Neka budu što lepši i jednostavniji.







Comments

  1. Avocado jako volim, jedem ga dva do tri puta nedeljno, tako da bih rado probala i ove tvoje brusketice

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts