03.12.2016.

Jednostavna svečana torta





Ova jednostavna tortica bi možda mogla da se nađe na vašem stolu u narednom periodu punom praznika. Iskreno je preporučujem prvenstveno zbog jednostavnosti pripreme (sve se muti u jednoj posudi), a zatim i finog ukusa.

Potrebno je

1 jaje
120 gr šećera u prahu
100gr omekšalog putera
100ml vode
šolja ili čaša od jogurta griza
vanila
kašičica cimeta
kašičica praška za pecivo
5 narendanih kiselih jabuka 

Sve sastojke (osim jabuka) mikserom umutiti, zatim dodati rendane jabuke, pa preručiti u kalup za pečenje. Moj kalup je bio prečnika 22cm.
Peći u zagrejanoj rerni oko 50 minuta na 200 stepeni. Slobodno i duže ako vam rerna nije jaka. 

Po želji u testo možete dodati orahe, lešnike, suvo grožđe, suve šljive... Možete tortu preliti čokoladom ili nekim interesantnim prazničnim dekoracijama. 
Ja sam šablone dobila od jedne divne komšinice koja je mislila na mene i koja zna šta volim.





Za hrono verziju sastojci su sledeći:

1 jaje
120gr fruktoze
100ml maslinovog ulja
100ml vode
šolja(200ml) griza od prosa
cimet
vanila
kašičica praška za pecivo
5 kiselih narendanih jabuka



Javite ako vam se svidi! :)





2 коментара:

  1. Ovo je divan kolac, jedno vreme jako popularan u mojoj kuci ,ali meni je privukao paznju keks ili medenjak pored, pa bih zamolila recept. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...