14.05.2016.

Domaća čokolada




Volim da u posetu ponesem domaće kolače. I radim to kad god stignem da ih pripremim.
Nedavno sam umesto kolača poželela da ponesem malo drugačiju poslasticu, koju sam već ranije pripremila za nas u kući. Takozvanu domaću čokoladu. 
Naravno, nisam htela da izmišljam čokoladnu osnovu kad je Menaž sasvim savršena crna čokolada za kuvanje, a i za jelo. Ali htela sam da iskombinujem dodatne sastojke po mom ukusu.
Od 80gr čokolade, 50gr lešnika i 50 gr brusnica napravila sam ukusnu čokoladicu koju sam izlomila na željene komade i lepo upakovala.
Vi možete da kombinujete sastojke po sopstvenoj želji i afinitetima.


Postupak:

Otopiti čokoladu na najslabijoj temperaturi.
Razmazati je tanko po papiru za pečenje.
Posuti brusnice i lešnik, pa blago rukom utapkati da se svuda ravnomerno prilepe.
Ostaviti u frižideru oko pola sata da se stegne.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...