Pred Uskrs






Ovo bre taman prođe Nova godina i Božić, kad evo nam ga Uskrs. Mislim, super. Ja volim ali ne mogu da postignem sve propratne radnje praznovanja. Za ovaj praznik sam rešila da operem zavesu sa prozora samo u jednoj sobi. Ne mogu više od toga što se tiče vanrednog glancanja kuće. 
Dalje.. vaga kaže da sam se ugojila. Ja joj ništa ne verujem zato što se tako ne osećam. A najvažnije mi je kako se osećam. 
Sa Melanijom na vežbama oblikovanja oblikujem se uporno, predano i sistematski. Oblikujem i telo ali dušu više. Sad nisam trokrilni već samo dvokrilni šifonjer. Ne, ne žalim se. 
Dakle vaga laže kad zine, a ja treba da za neki minut zasučem rukave i počnem sa pripremama onoga sa čime sam planirala da sačekam omiljene ljude iz velikog grada. Farbu za jaja doduše još nisam kupila, ali sve ostalo potrebno da ih lepo na kašiku nahranim, jesam.
Supa od ribića s knedlama ima da se puši. A i pasulj moram da uglavim negde narednih dana. 

Svetska putnica nam se vratila iz posete Americi direkt na radno mesto i zato je mnogo ne uznemiravam i ne zapitkujem ovih dana jer znam koliko je sve to bolno za nju, dobro poznatu skitaru, koja je kao mala posle 7 dana škole u prirodi u Soko Banji, još toliko dugo patila i privikavala se iznova na rođenu kuću i porodicu. Dobro, sad nije tako drastično, poraslo se.. ali danas postoje i neke nove perspektive trežnjenja posle bajkovitih putovanja. Recimo da nakon bosih nogu po Pacifiku i dugih šetnji Sanset bulevarom treba da dođeš u svoju lepu zemlju u kojoj tek što su naštampali nalepnice za uskršnja jaja sa likom Dare Bubamare i onog šošona što je pljuvao po Đorđu Balaševiću. 
Imaću ja vidim dosta posla da poradim na tom emocionalnom postholivudskom oporavku.


Ali što volim  sto mi je naš kućni muzičar obećao While my guitar gently weeps, po Santani.. na uvce, kad dođe.. <3



Odoh sad. Još  malo o svemu ovome u slikama koje slede. 
Vama želim lep provo, dobro zezanje, nou sikirejšn i ič ne stajte na vagu do posle Uskrsa. Što da vas nervira svojim neistinama bez potrebe.


















Comments

Post a Comment

Popular Posts