Letnji tart s paradajzom i tikvicom




Htela sam nešto ludo dobro, letnje obojeno i da mi se slaže uz tanjir. I napravila sam to.



Za testo je potrebno

200g brašna
so
pola kocke kvasca (može i manje)
oko 100ml vode
Umesiti vrlo meko testo i od njega odmah formirati šest loptica. Pobrašniti ih sa svih strana i poklopljenje krpom ostaviti da odstoje.
Za to vreme pripremiti nadev.

Za nadev je potrebno

1 jaje
200g narendanog kačkavalja
nekoliko kašika krem sira
po kašičica ruzmarina, bosiljka i majčine dušice
može malo soli a i ne mora
Umešati sve sastojke viljuškom.

Testave loptice rastanjiti rukama, pa same rubove saviti prema unutrašnjosti, kao za tart. Prečnik im je otprilike 10cm. Redjati ih na pek papir. 



Kad se formira svih šest komada testa na opisani način, na sredinu svakog stavljati po kašiku i više pripremljenog nadeva. Preko nadeva naseckati paradajz i tikvicu na krupnije komade i opet sve zajedno posuti travkama. Sveža nana daje božanstven ukus. 
U prethodno ugrejanoj rerni ovo pecivo se peče na najjačoj temperaturi oko 25 minuta, tj. dok lepo porumeni.
Pečeno testo posoliti i posuti maslinovim uljem.



Primećujete da so i ulje dodajem tek na kraju. U testu nešto ne volim ulje, a da nemam maslinovo najverovatnije bih izostavila bilo kakvu masnoću. Sir je potpuno dovoljan za sočnost. So ima potpuno fini šmek na ovaj način.

Vidimo se brzo opet jer imam još letnjeg ludila iz kuhinje.













Comments

Popular Posts