03.10.2017.

Žuti smuti





Evo smutija i iz moje radionice. U našoj kući se doduše radije pojedinačno jedu razne vrste voća, ali moram priznati da ova varijanta uopšte nije loša. Smutiš sve odjednom i miran si što se dnevne doze vitamina tiče. Valjda.
Ja sam se za početak opredelila za žutu boju. A onda je na red došla narandžasta, crvena, i tako redom..

Za dve porcije, odnosno čaše pripremila sam dve manje banane, dve kruške, jedan limun, parče svežeg đumbira (oko 1,5cm) i čašu od 200ml vode.



Mutila sam mikserom. Blender me je mrzelo da vadim iz najudaljenijeg ćoška ostave. 
Prvo sam oprala voće, očistila kruške od peteljki i sa banane oljuštila koru, oljuštila i đumbir i nacedila limun. Narezala sam kruške na kocke, banane takođe isparčala, đumbir narendala na najsintnije i svemu dodala sok od limuna. Zatim sam viljuškom grubo usitnila sve. Dodala sam polovinu pripremljene vode. Tek tada sam uključila mikser na srednju brzinu i mutila voće dok više nije bilo krupnih komada. Malo prska. Dobro.. pa šta ako prska. Nije bilo ništa strašno. Mutila sam otprilike jedan minut pa dodala i ostatak vode. 



Za tečniju varijantu može se dodati još malo vode. 
Pošto je svo voće prethodno bilo rashlađeno u frižideru, ovo je bilo baš osvežavajuće.
Ja sam zadovoljna a za naredni put imam neke interesantne kombinacije u planu.









2 коментара:

  1. Moj blender je na dohvat ruke, ali dok ima svežeg voća u bašti, neću ni da ga diram. :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Mi vrlo često pravimo smoothije kad nam je voće prezrelo i tako ga najlakše pojedemo, nekad uz dodatak kokosovog mleka, nekad sa jogurtom, zavisi šta mi je na dohvat ruke..

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...