28.12.2017.

Voćni kolač od sira






Potrebno je
3 jajeta
2 kesice vanilina
kašika i po limunovog soka
100g šećera
125g putera sobne temperature
400g nekog svežeg nesoljenog sira (može Ella) 
300ml kisele pavlake
1 pripremljen puding od vanile (može i onaj bez kuvanja)
3 kašike griza
malo soli

voće po izboru


Postupak

Sve sastojke pripremiti i odmeriti, pa ih ostaviti barem sat vremena van frižidera, tj. na sobnoj temperaturi. 

Žicom za mućenje ulupati jaja, pa im dodati i sve ostale sastojke.


Po dnu papirnih modli za mafine rasporediti po kašiku, dve voća (može i smrznuto) pa ga prekriti pripremljenom mešavinom. 
U rerni na 180do200 stepeni peći oko 40 minuta. 
Dok se peku, ovi kolači baš lepo narastu. Nakon hlađenja izgube taj volumen, tako da korpice pre pečenja punite skroz do vrha.
Pečene kolače lepo rashladite. Možete ih servirati izvrnute, a možete ih i obilno preliti kiselom pavlakom umešanom sa prah šećerom (ili medom) i svežim voćem. 
Ja sam napravila i neki komad s jabukama. Jabuke sam rasporedila po dnu korpice a odozgore sve posula seckanim orasima i cimetom i tako pekla.



Recept za ove kolače sam našla u jednoj svojoj finoj knjizi recepata, i u izvornoj verziji oni se peku u teglicama, koje se odmah nakon pečenja zatvaraju i ostaju zatvorene dok se kolač ohladi.. Ako prvi probate taj metod, javite..








3 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...