Pizza iz tiganja







Potrebne namirnice
(za pizzu prečnika 22cm)

za testo

3 kašike kukuruznog brašna
5 kašika pšeničnog ili speltinog brašna
1 kašika mlevenog lana
mala kašičica kvasca
so
voda da se zamesi testo


za nadev

ajvar
dve srednje glavice crnog luka
jaje
2 kašike maslinovog ulja i kašičica putera
so
peršun
kisela pavlaka


Postupak

Sve sastojke umesite u meko testo, pa ga ostavite da naraste. Razvijte testo oklagijom ili rukama u što tanju lepinju. Neka odmori još koji minut tako razvučeno na pobrašnjenoj podlozi.

Isecite crni luk na kolutove. U tiganj sipajte kašiku maslinovog ulja i kašičicu putera pa uključite ringlu da se postepeno greje. Spustite luk u ugrejanu masnoću i pržite minut, dva, okrećući ga da dobije boju sa svih strana. Ulijte kašiku vode i ostavite luk na ringli dok sva tečnost ne ispari. 
Ja sam htela finalni izgled luka kao kod karamelizovanog, ali sam svakako htela da izbegnem korišćenje šećera, pa je to na kraju bio samo malo jače ispržen luk i bio je ok.
Na sredinu tiganja s prženim lukom dolijte kašiku ulja pa ispržite jaje. Posolite sve zajedno.


Testo ispecite u drugom tiganju bez dodavanja masnoće na jačoj temperaturi ringle. Pecite ga sa obe strane po minut, dva.
Preko pečenog testa rasporedite ajvar kao podlogu, a zatim jaje i luk. Pospite sveži peršun i malo kisele pavlake ili rendani sir i uživajte u svojoj pizzi iz tiganja.










Comments

Popular Posts