Kreker pizza






Nekako znam da ćete voleti ovaj recept..

Potrebni sastojci

2 kašike suncokreta
2 kašike susama
3 kašike ovsenih pahuljica
3 kašike speltinog brašna
pola kašičice soli
pola kašičice praška za pecivo
kašika maslinovog ili drugog ulja
oko 100ml kisele vode


Postupak

Izmešajte smesu od navedenih sastojaka, pa je kašikom rasporedite po pek papiru kojim ste obložili pleh. Debljina testa treba da bude oko 1cm.
Ovo je mera za jednu pizzu.
Stavite testo u ugrejanu rernu i pecite ga oko 7 minuta na 220 stepeni dok se ne stvori pokorica koja se ne lepi za ruke, tj. dok testo ne bude takvo da se po obodima već odvaja od podloge.
Za to vreme pripremite namirnice za nadev. 
Rasdporedite ih preko testa i dopecite pizzu još oko 10ak minuta ali ta dužina pečenja zavisi od vaše rerne kao i količine i sastava nadeva.


Ja nisam koristila tečan paradajz ni kečap, već sveže kolutove da bih izbegla eventualnu nedopečenost u sredini i uspelo je odlično.
Iskrene preporuke za ovo testo imate od mene. Prijatno!








Коментари

Популарни постови