Kuvane ćufte u sosu




Ove ćufte liče na sve druge koje sam do sada pravila osim što su najukusnije od svih i ni jednog trenutka pripreme nisu pržene. Dobro, nema ni brašna ni ulja u sosu..
Recept je do mene stigao iz dosada najčudnijeg mogućeg pravca. Od Marije. Ne pitajte ni šta ni kako ni gde..


Potrebni sastojci

(za ćufte)
500g mlevene junetine
osrednja glavica luka
nekoliko čenova belog luka
2 šargarepe
2 kašike ovsenih pahuljica natopljenih sa 4 kašike vode
1 belanac
vezica peršuna
začini (vlašac, bosiljak..)
so

(za sos)
3 veća paradajza
250ml vode
još začinskog bilja po želji
so


Postupak

Mleveno meso sjedinite sa svim naseckanim povrćem.
Formirajte ćufte i složite ih na neku tacnu da tu sačekaju svoj red.

Usitnite paradajz pa ga zajedno s vodom stavite na ringlu da se kuva najviše 5 do 6 minuta. Dodajte začine i pripremljene ćufte. Poklopljeno krčkajte oko 30 do 40 minuta uz oprezno mešanje da se ćufte ne rasture. Ustvari, nema razloga za mešanjem, naročito na početku. Posle 10ak minuta ćufte će postati kompaktnije i fine za prevrtanje ako baš volite da ih prevrćete. Na samom kraju posolite. 
Možete dodati i kašiku dve maslinovog ulja ali i bez njega su odlične. Ja sam pravila bez. 
Pravite ovo obavezno i prijatno!








Коментари

Популарни постови