Voćna keks torta




Ranije sam je pravila tako što bih ređala cele komade keksa u redove a onda filovala jogurtom i voćem. Ovo je vrlo malo izmenjen postupak samo zato jer sam keks prvo grubo usitnila pa ga posipala naizmenično sa ostalim sastojcima u redove. Tako sam dobila prilično šaren spoljašnji izgled kao i presek pa mi je bilo žao da sve premazujem/ukrašavam bilo čime.



Potrebno je

500g keksa
500g voća (malina, jagoda, višnji ili bilo kog drugog)
1200ml gustog jogurta

Usitnite keks ili kupite već usitnjen/izlomljen.
Celu količinu keksa podelite na tri dela. I jogurt treba da se rasporedi na tri dela. Voće se jedino ređa u dva reda.

Po dnu okruglog pleha kome se skida stranica, pospite jedan deo keksa. Prelijte deo jogurta, a zatim ravnomerno rasporedite polovinu količine voća. 
Ponovite sve još jednom. Preko drugog sloja voća pospite poslednju trećinu keksa a onda i jogurta.
Time je ređanje/pravljenje torte završeno.
Prekrijte pleh folijom i ostavite kolač u frižideru, najbolje da prenoći.
Sutradan tankim nožem prođite između zida pleha i kolača da se blago odvoji pa tek onda skinite stranicu.
Možete sve dodatno dekorisati šlagom, umućenom pavlakom ili nekim voćnim sirupom. Može takođe da ostane i ovako rustična, pomalo čupava kako se meni najviše dopala.








Коментари

  1. Odlicna i brza. Ja sam jedino imala problem sto su maline bile malo kisele, pa mi torta nije bila dovoljno slatka (iako samo dodala malo secera u prahu u jogurt). Kako slag ne volim, napravila sam preliv od bele cokolade i slatke pavlake i tako resila problem 🤗 hvala za recept 😀

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови