Fritule




Najviše volim ove jednostavne i brze recepte, a posebno kad se radi o meni omiljenim pecivima i hlebovima koji uglavnom imaju u opisu odmaranje i čekanje dok testo naraste.
Ove fritule su nešto skroz drugo kad je procedura u pitanju i našla sam ih na sajtu domaćice Sanje koja ih ima u dve verzije. Ja sam naravno izabrala lakšu i bržu, i link do njenog recepta je ovde.
Pošto je ovo nešto što uglavnom ugradim u doručak, gledam da testo bude ni slano ni slatko, tako da može da bude zamena hlebu ali i slatkiš na kraju obroka.
Neretko ih kombinujem sa nekim "zdravijim" testima pa ko šta voli.. ali da se ne lažemo mnogo.. 



Potrebno je

-1 jaje
-200ml jogurta
-1 čep (ili pola čepa) rakije, to nije obavezno ali valjda služi da nakon prženja ovakva testa budu manje masna
-pola kašičice šećera
-prstohvat soli
-200g mekog brašna
-pola kecice praška za pecivo

Sve sastojke umešajte viljuškom ili žicom. U šerpicu sipajte ulja toliko da fritule tokom prženja mogu da budu zaronjene u njemu. U zagrejano ulje spuštajte kašičicom po delić testa i pržite dok ne dobiju lepu boju sa svih strana. Pržene slažite na papirni ubrus ili salvetu.
Jedan deo možete da pospete prah šećerom, a drugi deo se odlično slaže samo s jogurtom..










Comments

Popular Posts