Čokoladno čudo







Sastojci

4 jaja
110g šećera (100 za koru i 10 za ganaš krem)
300g čokolade
200g putera
4 kašike brašna
prašak za pecivo
400ml slatke pavlake



Postupak

Stavite 100g čokolade i 200g putera da se u šerpici na laganoj temperatura ringle otope.
Žumanca i šećer umutite pa im dodajte brašno, prašak za pecivo, a zatim i otopljenu čokoladu s puterom. Belanca u posebnom sudu umutite u čvrst šam pa ih postepeno dodajte prethodno spremljenoj smesi i sjedinite lagano mešajući špatulom.
Podmažite pleh pa u njega sipajte smesu za koru i stavite sve u zagrejanu rernu da se peče na 180-200 stepeni oko 35 minuta.

Dok se kora peče pripremite ganaš krem. Zagrejte 400g slatke pavlake i kašiku šećera u jednoj šerpici do tačke ključanja a onda sklonite s ringle i umešajte 200g čokolade da se sve lepo sjedini. Ako treba vratite malo i na ringlu da ubrzate postupak. Mešajte sve dok masa ne bude glatka bez grudvica.
Izlijte je preko pečene kore i ostavite kolač da se ohladi prvo na sobnoj temperaturi, a onda i nekoliko sati u frižideru.
Prilikom služenja možete ga dekorisati šlagom, pudingom ili voćnim prelivom.





Comments

  1. Da li mozete da mi kazete za koju velicinu pleha odgovara ova kolicina sastojaka?hvala Milica

    ReplyDelete
  2. I am just looking for an informative content and I just found your this awesome content. I really appreciate your efforts and please share more content/articles just like that.
    Visit W3Schools.com!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts