Šarene palačinke






Mnogo mi se svidela ideja za ove palačinke koju sam poodavno videla negde na internetu, ali kako to već biva.. nikad nije pravi momenat da se izvode krive gliste oko palačinki, najslađe pojedenih slatkiša, čini mi se, u svakoj kući. I da se one na taj način, neko će reći, skrnave. 
No, došlo je i njihovih (tj. mojih) pet minuta pre neku nedelju. Od tada sam ih pravila još dva puta. 


Za ove palačinke treba da umešate uobičajenu smesu koju i inače koristite.
Napisaću količine sastojaka od kojih ja obično pravim smesu za palačinke i ona je dovoljna za oko 12 palačinki. Količina zavisi i od veličine tiganja u kome ih pečete. Moj tiganj je srednje veličine.

2 jajeta
1 čaša mleka
2 čaše kisele vode
1 čaša oštrog brašna
1 čaša mekog brašna
4 kašike ulja
1 vanilin šećer

Naravno da nećete da se držite ovih mera i sastojaka kao pijan plota i naravno da ćete staviti samo meko brašno ako nemate oštro, a odnos mleka i vode odrediti prema trenutnoj situaciji s namirnicama, baš kao što to svi radimo.


I da ne dužim mnogo već da pređem na način šaranja.
Od smese koju ste umutili za palačinke, izdvojte u neku činijicu otprilike jednu kutlaču. Dodajte tu kašiku, dve brašna i dve kašičice kakaa ili otopljene dve štangle čokolade. Dobro promešajte da masa bude glatka. Preručite je u kesu za šlag, špric ili običnu kesu za zamrzivač. Zavežite gumicom otvor kese a sam vrh tj. špic odsecite makazama tako da otvor bude milimetar ili dva širok. Tako pripremljenu kesu za šaranje (sa vrhom na gore) stavite u neku šolju da čeka na red.


Pecite palačinke uobičajeno u ugrejanom tiganju. Čim izlijete jednu palačinku u tiganj, napravite tamnom smesom šaru po izboru, okrenite palačinku da se dopeče i sa te, šarene strane. Postupak ponovite sa svim palačinkama.
Filujte ih tako da šarena strana bude spoljašnja. Da biste centralnu spiralnu šaru ovih palačinki imali lepo vidljivu na sredini svake uvijene palačinke, svaku nafilovanu palačinku prvo sa jednog kraja malo preklopite a onda sa suprotnog kraja zarolajte do kraja.


Ovaj recept i njegovo spremanje bio je za mene prava uživancija a nastao je iz jedne lepe nedavne saranje sa Huawei Mobile Srbija.







Comments

  1. AJO_QQ poker
    kami dari agen poker terpercaya dan terbaik di tahun ini
    Deposit dan Withdraw hanya 15.000 anda sudah dapat bermain
    di sini kami menyediakan 9 permainan dalam 1 aplikasi
    - play aduQ
    - bandar poker
    - play bandarQ
    - capsa sunsun
    - play domino
    - play poker
    - sakong
    -bandar 66
    -perang baccarat (new game )
    Dapatkan Berbagai Bonus Menarik..!!
    PROMO MENARIK
    di sini tempat nya Player Vs Player ( 100% No Robot) Anda Menang berapapun Kami
    Bayar tanpa Maksimal Withdraw dan Tidak ada batas maksimal
    withdraw dalam 1 hari.Bisa bermain di Android dan IOS,Sistem pembagian Kartu
    menggunakan teknologi yang mutakhir dengan sistem Random
    Permanent (acak) |
    Whatshapp : +855969190856

    ReplyDelete
  2. Ponudba posojila brez protokola
    Pomoč je najboljši način, da delite svojo večno ljubezen, zato nas je spodbudilo, da vam zagotovimo posojilo v višini 2.000 EUR pod zelo preprostimi pogoji in ne glede na raso. Prav tako vlagamo in dajemo posojila med posamezniki vseh vrst. Pišite nam po whatsapp ali e-pošta.

    E-pošta: simondurochefort@gmail.com
    WhatsApp: +33752366330

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts