20.01.2016.

Posno, ukusno i brzo.. na slovo P



Picete s ajvarom (ili pinđurom) i šampinjonima.

Podloga je najobičnije hlebno testo s maslinovim uljem. Kad testo naraste, razvijete ga tanko pa isečete na kvadrate željenih dimenzija. Ovi na slici su otprilike 10x10.
Prenesete testo na pleh obložen pek papirom (da ne biste morali kasnije da ga ribate do iznemoglosti) i filujete.
Ja sam jednu polovinu namazala ajvarom, a drugu pinđurom. Odozgo se naređaju šampinjni, pospe origano i to je to.
Peku se 10ak minuta u dobro ugrejanoj rerni.






Ovo na sledećoj slici je takođe posno, ukusno i brzo. Samo što je uz to i slatko.

Pitice s višnjama
(spremljene za 10 minuta, pojedene još brže)



Otopiti višnje ako su smrznute (najbolje prethodnog dana, ako ovo planirate da spremate). 
Ako niste planirali, opet dobro. Višnje tada stavite u običnu cediljku i prelijte mlazom vode tople i ostaviti da se ocede. Nema veze ako ostanu još pomalo smrznute.

Pripremiti 4-5 kora iz pakovanja. Za jednu piticu potrebna je jedna kora. 
Svaku koru malo pošećeriti, pa preko rasporediti višnje i posuti vanilinom. Nije loše u višnje dodati i pomalo griza koji upija višak soka.. ali nije obavezno. 
Preklapati kore uvek na pola, i tako četiri puta.
Pržti u vrućem ulju s obe strane po 2-3 minuta. Pržene pitice vaditi na papirne ubruse ili salvete.
Ja sam svaki pečeni komad isekla na pola i tako služila, jer su prilično veliki.

Ovo mi je trenutno favorit za brzo a ukusno, mada ne baš i zdravo. Ali ako ne preterujemo.. ;)





4 коментара:

  1. Da mogu, uzela bi ti jednu picetu. :-)) Super izgledaju kao i pitice sa višnjama. Ne mora uvjek biti sve 100% zdravo. :-)))

    ОдговориИзбриши
  2. draga moja i ja bi jednu ili dve picete:))) dala si mi ideju:))) tezko gledam gladnim očima........

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...