Kad mala maca stiže kući
Tog dana obično ne znam šta bih od sreće.To jest, šta bih prvo? Iako je planiran,najavljen i očekivan,taj dan je uvek poseban doživljaj.
Praznično raspoloženje u srcu,obično proprati jutarnja poseta pijaci,obilje svežeg povrća,recepti koji se roje u glavi ne bi li se na trpezi našlo najukusnije(i najzdravije) jelo,čista mirisna posteljina,veseli buketić na stolu...Sve ono čime bismo,mi majke,želele da izrazimo sreću i zahvalnost za dan koji osvane i koji nam pruža mogućnost da svojoj deci kažemo:
Dobrodošli kući!
Kiš sa šampinjonima i tikvicama
(do pre nekoliko dana nisam znala da se ovo jelo zove kiš)
Za nadev:
400gr.šampinjona
3 tikvice srednje veličine
dve glavice crnog luka
začin,ulje,so
pakovanje lisnatog testa
Za preliv:
3 jaja
šolja mleka
2 kašike brašna
150gr.rendanog kačkavalja
so
Šampinjoni i tikvice narezani na režnjeve |
Izdinastano i začinjeno povrće raspoređeno preko lisnatog testa... |
...pa preliveno i spremno za pečenje (40 min. na 180 stepeni) |
Pečeno jelo čeka ogladnele studente. |
Crveno i zeleno društvo |
Obavezna šoljica razgovora posle jela |
Vitamin C umesto gaziranih sokova |
Domaće višnje u sladoledu |
Voćni sladoled
200 gr.šlaga umućenog s vodom
1/2 l jogurta
prah šećera po ukusu
250gr.višanja(ili bilo kog drugog voća)
Comments
Post a Comment