Reči
Mnogo je lepih reči i želja na meni dragim blogovima izrečeno u poslednje vreme. Zato sam rado i svraćala i čitala.. malo po malo, ne stigavši pritome da ništa novo i zanimljivo napišem i uradim ovde.
Pa kad me je neko nedavno upitao: ..ti se baš "primila" na te tvoje blogove? Rekoh, jesam. Primila sam se žešće.
A ko se to ne "prima" na ljudskost, opuštenost, pozitivnost i sve dobre stvari ovog sveta. Na radosti i svakodnevne probleme, na slične dileme i razrešenja istih.
Na anegdote u kojima se prepoznajemo.
Na to da možemo da saslušamo. Da podelimo. I proćaskamo.
A ako je neko uz to odvojio vreme da vam napiše čestitku, spakuje u koverat svojeručno napravljen poklon samo za vas... to zaslužuje pažnju i veliko poštovanje.
Nataša i Smiljana su, verujem, zajedno napravile ovu sjajnu čestitku
Ana mi je poslala grupicu anđela
Katarina me je za kratko vreme, već drugi put obradovala. Ovaj put oslikanom kutijicom napunjenom salvetama, heklanim ukrasom za jelku, koji je delo veštih ruku njene mlade komšinice (i njoj hvala!).
Ali čestitka mi je pregenijalna.. e tako ja zaljubljeno gledam u tortu kad je napravim ;))))
Jagoda je pogodila šta najviše volim od svih njenih rukotvorina. Pored preslatke drvene pečurke i jelke koju sam na njenom blogu već dobro zapazila.. Tabla sa natpisom "Sandrina kuhinja". Mnooogo mi se sviđa..
Ali pošto moja kuhinja trenutno ne zaslužuje ovako lep detalj, nisam ga ni slikala u kuhinji(iako je tamo okačen). Ovo je dodatna motivacija da Sandrina kuhinja uskoro "zablista".
Nikad dovoljno dobrih reči da vam se svima zahvalim od srca..
A reči..
Mogu da vas uspavaju. Mogu i da razbude.
Nekad su lek. Nekad otrov.
Lično volim da ih umesim i oblikujem kao najukusnije pecivo.
Često ne uspevam jer su misli suviše zbrkane, pa se reči roje i bez strpljenja hrle da budu izrečene.
To bi onda bilo neukusno. Donelo bi trenutno olakšanje a dugoročno nezadovoljstvo.
Jer, odavno smo naučili.. ispeci pa reci.
Reči su i povod. I posledica. I rasterećenje. I opterećenje.
I nagrada. I kazna.
Jedna od osobina koju volim kod sebe je da mnogo dobro mogu da kontrolišem ono što bih rekla, ma koliko to bilo prikladno u određenom momentu. Ma koliko me neko iznenađenje ili razočaranje nagonilo da to učinim bez odlaganja.
Strpljivo sa rečima.. Izgovorene ne možete da vratite.
Uvek možete da ih kasnije izgovorite ako ste potpuno sigurni u to što mislite.
Recept koji delim s vama danas je
Sladak kupus sa šampinjonima(POSNO)
Potrebna je manja glavica kupusa (naribanog kao za salatu),
glavica seckanog crnog luka,
200 gr. šampinjona narezanih na režnjeve,
šolja paradajza,
ulje,so i začini po želji(peršun ili bosiljak,ruzmarin...)
Potrebno je i čitavih 15 minuta za pripremu.
Luk i šampinjone zajedno propržiti 5-10 minuta pa dodati seckani sladak kupus i paradajz. Na srednjoj temperaturi prodinstati još pet minuta pa ubaciti začine. I gotovo.
Ne lažem - 15 minuta;)
Do sledećeg ćaskanja i kuvanja...
Tvoje reči su za mene melem za dušu ♥
ReplyDeleteHvala ti ako je ako je tako delotvorno <3
DeleteTvoje riječi su zaista uvijek pomno birane i svaka je na svome mjestu i ima posebnu težinu...i značenje...i svaku moram više puta pročitati jer nose toliko poruka...koliko puta samo preuranjeno nešto izgovorim i onda vidim da sam mogla puno bolje, puno ljepše i točnije izreći da sam samo malo pričekala, malo usporila...drago mi je da si dobila poklončiće :) Evo ja baš kuham kiseli kupus, a tvoj je dinstani, moram priznati da bih radije probala tvoj, ali ajde, Dejo se zaželio kuhanog kiselog hehe..Pozz
ReplyDeleteMmmm,ni kiseli kupus nije loš...Hvala i pozdrav!;))
DeleteDivan post, mudro razmišljanje o riječima, dijeljenje radosti kad se prima i poklanja, tvoje lijepe fotografije...
ReplyDeleteHvala za sve pohvale..;)
Deleteveoma divne riječi i stvarno divne radove si dobila..lp
ReplyDeleteDa, pokloni su baš po mom ukusu,svi do jednog..Pozdrav ...;)
DeleteMoja Sandra,ceka tebe i od mene jedan pokloncic.Nisi bila u prioritetu,pored ovolike decice kojima sam spremala darove.A sad ova sprecenost bolescu.Nisam ti jos zavrsila.Pa kako za sve u zivotu kasnim,jer zelim vise od vremena koje imam,verovatno cu te malo obradovati do 8.marta. :))Ljubim te.Volim sve tvoje sto pišeš jer tvoj blog ima tvoju dušu,koja je na mojoj talasnoj dužini.I želim u ovoj 2014.da te lično upoznam,ako i ti to želiš.Pa nije taj Trstenik na kraj sveta,nije ni Pozarevac a u Beograd valjda možemo,ako baš u Split kod Ane ne možemo,jer nemamo "vremena".U onu "Bombonicu" možda da se svi koji žele nadjemo.Ajde da mislimo o tome.Šta misliš o toj ideji?Ljubim te
ReplyDeleteO toj ideji mislim sve najbolje...
DeleteEvo nije zbog Ko to tamo peva..ali pada mi na pamet scenario sa nekom turnejom u nekom simpatičnom kombiju...Recimo Put oko Blogosveta za sedam dana..ili sl....Hm???Eto i Ana ide..Svratimo p Barbaru..napunio bi se kombi za čas;))))))
Ne opterećij se ti meni nikakvim poklonima...Što pre se oporavi..
i ja bih u "Bombonicu", javite se kad idete :)
ReplyDeletepuno puno puno morskih pozdrava svima! čitamo se :)
Važi,prvo u Bombonicu pa na Put oko Blogosveta....Ovo ti je rezervacija ;)))))
DeleteLijepa razmišljanja, prepoznajem se u njima i ja...A ovaj recept apsolutno ću probati prvom prilikom, inače kupus ovako kuham sa krompirom ili paštom, ali gljive mi se čine isto super kombinacija! Pozdrav draga Sandra :)
ReplyDeleteIsprobaj,nećeš se kajati...Hvala ti još jednom;)
DeleteDiamonds and Rust mi je baš draga pjesma :)
ReplyDeleteDarivanje drugih me veseli kao i primanje darova, pogotovo kad vidim da sam pogodila:)
Hvala...i drago mi je da sam pogodila s muzikom..;)
Deleteispeci pa reci - kako je ovo super rečenica, kao i tvoje današnje reči, recept i fotografije. Sigurno ču kopirati i rečenicu i recept :)
ReplyDelete;)))) Hvala,draga moja..
DeleteKrasan post
ReplyDeletekoji ogrije svaku dušu
pozdrav Tamara
Pozdrav,draga Tamara i tebi..i hvala..
DeleteIspeci pa reci. To ću zapamtiti.
ReplyDeleteDivne darove si primila. Recept mi se sviđa a najviše brzina, s kojom se pripremi :-)
Posjetila sam i Tužnog Medu :-) Dobar!
Da,ta brzina spremanja je nešto najbolje...bolje i od ukusa koji je fenomenalan..;))) Hvala što si obišla i medu!;)
DeleteTako je to...kad hoću na sto strana, pa sam propustila ovaj divni post.
ReplyDeleteVeoma lepe čestitke i poklone si dobila, baš kao što zaslužuješ.
Taj sladak kupus će da se proba :)
Ako,Neno,isprobaj,brzo je i ukusno..I nisi ništa propustila;**
DeleteOvu kombinaciju još nisam isprobala a obe namirnice volim.
ReplyDeletePost ti je jako lep i volim te male sitnice koje nam ulepšaju dan jer znaš da je neko mislio na tebe dok je to pravio za tebe.Topli pozdrav.
Da,baš u tome je najveća čar..sitnice kao gest pažnje i podsećanje da neko misli na nas..Hvala i pozdrav!:)
DeleteReči su, verujem, odraz naših misli. Ima i ovakvih i onakvih, ali su neophodne. I da nas probude kad treb i da nas uteše i razvesele...
ReplyDeleteSmiljana polako preuzima kormilo kad je kreativni rad u pitanju, a ja sam kao Milka Canić, supervizor koji samo izusti poneku reč. Eto, opet reči...
I da znaš, švrljale smo ti po blogu, jer joj je hladni porcelan trenutno zanimljiv, a kod tebe smo našle, ored CP još mnogo zanimljivih stvarčica.
Ako,dobrodošle s švrljanjem..ne sumnjam da Smiljana preuzima kormilo,tako i treba..a ti verovatno uživaš u njenoj umešnosti..;)
DeletePa tebe bas blogerke vole, bas lepo, prosto mi krivo sto ti i ja nesto nisam poslala ali sam sludjena, rekla bih, vec neko vreme. Lepo si rekla sve ono za reci. Recept je jako primamljiv
ReplyDeleteNemoj da ti bude krivo,nema razloga..vole me,kažeš?? Po volim i ja vas!!:)
DeleteDivni pokloncici, a i recept deluje zanimljivo i primamljivo. :)
ReplyDeleteNagradica Vas ceka na mom blogu.:)
Pozdrav
Vanja
Hvala,Vanja! Nagradica..mmmmm;))
DeleteDivno je umeti sa rečima, koristiti ih dozirano i kvalitetno, ali je lepo i biti spontan, nekontrolisan i ponekad glasan, naročito ako si srecan i zelis to da objavis i podelis sa celim svetom. Pokloni su divni, uživaj! xoxo
ReplyDelete