Jabuke u testu
Testo možete da zamesite po sopstvenom ukusu i želji. Može bilo koje vaše omiljeno za kiflice ili lisnato.
Ja sam zamesila posno testo od sledećih sastojaka (dovoljno za 10 komada):
- 80ml ulja
- 2 kašike smeđeg šećera
- četvrtina kockice kvasca
- 200ml vode
- 3 kašike ovsenih pahuljica
- 1 kašika mlevenog lana
- brašna, onoliko koliko je potrebno da se umesi meko testo
( Maslac umesto ulja kad nećete posno )
Kad naraste, formirati ga kao na slici. Posuti preko po malo griza koji služi da upije višak soka ako ga jabuke opuste.
Jabuke očišćene i isečene na režnjeve debljine oko 1,5cm, prethodno poprskati sokom od limuna i kesicom vanile. Nek odstoje tako 20-ak minuta.
Naređati jabuke preko krugova od testa i sa svih strana ih lepo obuhvatiti testom. Baš kao na slici.
Meni su zaličale na jabuke u kapi za tuširanje.
Peći u zagrejanoj rerni na skoro najjačoj temperaturi oko petnaest minuta.
Posuti cimetom ili šećerom u prahu...
jabuke se uvijek mogu peći i servirati na mnogo načina a i ovo je baš dobar receptić...
ReplyDeleteU pravu si, jabuke su tako aromaticne..
DeleteZaista obozavam tvoj blog, nacin na koji ti to slikas, napises, napravis..sve. Sigurno cu probati neki od tvoji recepata, tu nema sumnje.
ReplyDeleteHvala ti, Natasa, :*
DeletePrelepe fotografije, predobar recept. Pravim sa mamom sledece nedelje. :)
ReplyDeleteHvala i prijatno! :)
Deletedrga moja pa ovo je zakon:)))) bas mogu da osjetim miris:)))) ajde raja navali:))) ja bih da sam blizu:)))
ReplyDeleteZao mi je sto niste svi blize.. stvarno bi bilo: navali! :)
DeleteTi si za mene kao Pinterest za nekog drugog. Riznica ideja. :-)) Predivno si sve fotografirala. Mogu osjetiti miris i ukus. :-))
ReplyDeleteHvala, Sonja :)
DeleteJoš jedna tvoja odlična ideja! Ja volim ovakve krugove jabuka provući kroz rijetko tijesto od integralnog brašna i cimeta pržiti, unutra bude skroz kremasto, znam prženo je masno, ali ponekad :)
ReplyDeleteSuper ideja i od tebe, da, masnije je ali da.. ponekad :)
DeleteVrlo interesantan način da se naprave jabuke u testu. Lepe slike, kao i uvek do sada.
ReplyDeleteHvala, Zoko :)
DeleteOdlično Sandra!! Ovo je za mene kako si rekla u prošlom postu . must have :)) Evo, ideja za današnji ručak uz supicu. Hvala puno.
ReplyDeleteDrago mi je ako sam pomogla da se osmisli barem jedan rucak u milion...:)
Deletedivno izgleda, prepisujem recept u svoju sveščicu, inace, blog vam je divan, veliki pozdrav, Marija
ReplyDeleteHvala, Marija, pozdrav i od mene :)
Deletesuper izgleda, recept ode u bookmarks :)
ReplyDeleteja bih dodala malo oraha mljevenih.
Jaoj, i ja bih... dobro me podseti za sledeci put :)
DeleteZaista deliš originalne recepte, a istovremeno, jednostane i jeftine, za svaki ukus i svaki džep. Hvala ti na tome.
ReplyDeleteLično, poslednjih meseci mi je zabranjeno belo brašno, voće i šećer, ali zato mojoj porodici nije.
Hvala ti puno :)
I ja sebi zabranila mnogo toga... sta cu kad nemam meru.. :)
DeleteMajstorica u kuvanju
ReplyDeletetako dobro
pozdrav Tamara