Srce od hleba
Neću da davim pričom. Ako vam se ovo sviđa, postupak se vidi i na slikama.
Dakle, treba vam testo za hleb i pekač za hleb (onaj uobičajeni, dimenzije 30x10 otprilike)
Testo formirate kao dve tesno postavljene jufke i ostavite da naraste do pečenja. Pečete uobičajeno kao svaki hleb.
Seći tek kad se potpuno ohladi.
Isečena kriška hleba mi je zaličala na "zamalo srce" i tako nastade ideja.
Vi ne morate da radite slučajno. Može to i namerno.
Posle s tim srcima pravite sendviče, tostove, prženice...
I ne dajte ih onima koji nisu zaslužili.
Jednostavno a veoma lepo :)
ReplyDeleteSrca uvjek dajem onima, koji su ih zaslužili. :-)))
ReplyDeleteSavršeno, kao i uvek!!! :-)
ReplyDeletePrekrasna srca od hleba
ReplyDeletepozdrav Tamara
Svašta tebi padne na pamet :)
ReplyDeletePreslatko je! Ja sam nekad kupila plehove u obliku srca, zvezde i kruga. To je bio komplet. Čim sam ga videla, znala sam da moooooram da ga kupi, i da će sigurno zatrebati.
ReplyDeleteI bila sam u pravu, ne može niko da mi prigovori kako kupujem impulsivno, jer nije prošla nijedna dečja žurka da se nije pravio hleb u tim formama.
U principu, cilindričnog je oblika i na vrhu ima poklopac. Stavi se testo u njih i peče se.
Najlepše je kad je slučajno. :)
ReplyDeleteHvala, drage moje, sve volimo srca jer to je tako prirodno :)
ReplyDelete