Decembar u boji



Decembar uvek nekako iznenada dođe i stvori mi malu, samo moju, ličnu, frku u životu. Stare godine. Nove godine. Vreme. Mi. 
Više se ne pitam ni "kad pre", ni "kako". Nema ni razloga. Sve je onako kako mora da bude, valjda.

I dalje me tokom decembra očaravaju slike interijera, svetlucavih i toplih. Praznične svećice. I opet ne uspem da se oduprem želji za ponekim takvim plamičkom na svom stolu. 



Jedan šal polako raste u mojoj radionici, tj. heklaonici.
Između šest boja koje su mi bile na raspolaganju, posle kraćeg razmišljanja odlučila sam se za svih šest. Za svaki slučaj. 
Boja nikad dosta.


A da uvek barem neko misli na nas, potvrdila mi je Sonja. Naša Oldpunca me je obradovala jednom ručno izrađenom čestitkom srećnih boja i makom na omotu, kao i veselim sadržajem. Zna odnekud da volim boju maka.
Jedino, valjda nije očekivala da joj odgovor stigne ispisan na tri strane. Takva spontana i danas već zastarela, pismena konverzacija, obema nam je prijala.
Napišite pismo. Bez zezanja. 
Nije smaranje. 
Nije glupo. 
Nije fora.
Lepo je. Lično i opipljivo.



Iz kuhinje mi se šire uobičajeni mirisi. Istina, hleba.. ovog belog, sve ređe. Pa kad imam razlog i povod da ga pečem, budem baš, baš srećna.




Ali, krompir i karfiol salata s prazilukom je stvarno "must have" ove zime.
U slanu proključalu vodu se ubaci očišćen krompir ili karfiol da se kuva (karfiol je već posle 5-10minuta skuvan). Kuvano povrće se ocedi. Isecka se praziluk i sve zajedno začini maslinovim uljem, limunom i peršunom, bosiljkom ili biberom.
Možete da isprobate ovo i sa kupusom umesto praziluka. Jednako je dobro.



Od eksperimentisanja po kuhinji izdvojila bih Štrudlu sa suvim grožđem i suvim brusnicama. 
Kod mene je nastala tako što sam praveći štrudu s višnjama ostala bez dovoljno odmrznutih višanja. Dakle, višak kora je čekao da se snađem, i ja, Super(vu)men sopstvene kuhinje, samo dva puta trepnuh i dohvatih se suvog grožđa i nekih brusnica koje su se tu našle (neka zanemarljiva količina).
Ako vam se nekad učinilo da najbolje stvari nastaju neplanirano, evo i meni isto..


A gde će zima i decembar bez keksića-kolačića-kukiza.
Ja sam već ispekla lepe količine, što ovih novogodišnjih, što onih svakodnevnih sa ukusom kafe.






..i za jelku i za pod jelku i deci nekoj što ih bez čekanja smazaše. 

I istina je da je svaki novi kolačić jedna nova sreća, što mi je na početku našeg druženja napomenula Nataša iz Art&Honey-a. Na tome joj se zahvaljujem a vama preporučujem da je obiđete na njenoj Facebook stranici. Možda i vi poželite magično lepe kolačiće, kao njene.

Istina je takođe da je život lep i šaren onoliko koliko sami uspemo da ga obojimo i da iznova želimo da preko sive bojimo..

Istina je najveća da na našim svakodnevnim putevima stalno srećemo ljude vredne pažnje i divljenja, samo ako na njih obratimo pažnju. 
Oni nas uvek nekako podsete na onu neprocenjivu čast i odgovornost da naši životi nisu samo naši, da pripadaju svima onima koje volimo i koji nas vole i da je ljubav čudo.



*  * *

A ja kad se razigram to je onda ludilo. 
Dohvatila sam se boja na svim poljima. 
Tako je nastala ova medvedica zavodnica koja se zadovoljno smeška sa razglednice iz nekih toplijih krajeva.




Aloha, narode, i vama! :*







Comments

  1. Fotografije keksića sam već vidjela na fb i komentar mi je isti - caklinaaaa je famoznaaaa! Kažeš da su već popapani? Ja ih ne bih dala jesti, već pravac na bor! To bi bio pravi praznik za oči.
    Fotke su ti tako dobre da si mislim kako zoveš nekog profesionalca svaki put kad nešto spečeš :)
    Pozz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa vrlo biram koje primerke dajem da grickaju;)
      Profesionalac bi sigurno brzo pobegao, zato što ja uvek znam bolje..:)))))
      Hvala, Ana <3

      Delete
  2. jao macko imas pravo uvjek ovaj decembar ubrza pa stigne prebrzo:(((
    nevolim hitno ovo hitno ono:(((
    tako da ovo tvoje heklanje ide lepom brzinom onako lagano:))
    keksici pa su ti sladki ovako preko ekrana:))) a da mi je probati uf uf..... kruh mirise..... itako sve lagano.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je, Vesna, što ti odgovara ovaj ovde lagani obojeni ritam..;)

      Delete
  3. Medvjedica zavodnica je odlična :)
    Puno mi se sviđaju tvoje fotografije i ritam tvojih riječi mi sjeda..i recepte s krumpirom ću probati.
    I slažem se za boje i za ljude u životu. baš mi paše čitati te :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tnx,Zubo, draga.. krompir je na ovaj način potpuno fantastičan..Pozdrav

      Delete
  4. Sonja je doista posebna srčna žena. Miris papira, rukom napisano pismo je nešto posebno, kad stigne na tvoju adresu. Prekrasan post i ja moram, da nešto zapišem ali danas ne mogu. Dan mi je bio kao vlak smrti malo gore, malo dole, a sad sam ok.
    Pozdrav Tamara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, ko bi rekao da sam napisala ovaj post u predveče jednog baš takvog dana, kako si ga ti dobro nazvala.. Drago mi je što ti je prijalo čitanje :*

      Delete
  5. Predivno! Nekad me skroz oduvaš i samo gledam i nemam šta da kažem osim da mi se bude zamišljeni ukusi i mirisi i emocije, ma sve :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je zato jer si emotivna pre svega.. ali šta ćeš, ima nas koji se razumemo uvek malo razumnije..;)

      Delete
  6. Znam ja odnekud što ti voliš. :-)) Pravo pismo je isto, ko prava knjiga. Ne može to zameniti nikakva tehnologija.
    Kod tebe opet sve miriše. Je sam li ti ikad rekla, da volim čitati tvoje postove? :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej,zdravo Sonja! Da znaš da mi nisi rekla.. više od 100 puta :)))

      Delete
  7. Ne mogu više da se ponavljam a ne mogu ni da ne odreagujem.Šta da ti kažem osim da obaraš s nogu.Treba da fotkaš za časopise.Pošalji im malo fotke ,oni takve nemaju.:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts