Štrudla sa dunjama i orasima
Sastojci:
pakovanje kupovnih kora
3 veće oljuštene i narendane dunje
nekoliko kašika soka od limuna
100g šećera
100g seckanih oraha
kašičica cimeta
150ml ulja
malo ulja i jedan vanilin za premazivanje formirane štrudle
Postupak:
Narendane i oceđene dunje prelijte sokom od limuna i dobro izmešajte.
Dodajte im sve ostale sastojke, s time što od pripremljene količine ulja dodajte samo polovinu. Opet izmešajte da se sve zajedno lepo sjedini.
Kore podelite u grupe po 4 komada.
Prvu koru poprskajte uljem. Preko nje raširite drugu koru i opet poprskajte samo uljem. Treću koru pospite ravnomerno kašikom nadeva. Zadnju koru u grupi nafilujte sa dve kašike nadeva.
Uvijte kore u jufku i složite u pleh.
Postupak ponovite sa preostalim materijalom.
Složene jufke premažite odozgore sa malo ulja i pospite kesicom vanilina.
Pecite ovu štrudlu 30ak minuta ili malo duže na uobičajenoj temperaturi za pite i štrudle. Kod mene je to otprilike 180 do 200 stepeni.
Prohladite je i isecite na komade.
Comments
Post a Comment