Paprike punjene bundevom

Ove paprike sam punila ostatkom bolonjeze sosa za lazanju. 

Ne razumem kako nikad ne umem da procenim koja količina mlevenog mesa mi je potrebna za sarmu, punjene paprike pa i lazanju. Bude ga ili malo ili previše. Na sreću pa ima ovako nekih neobaveznih kombinacija koje sve to poprave.Dakle preteklo mi je za oko 6-7 dobrih kašika sosa. Pošto to nije neka količina ja sam se dosetila polovine bundeve koja mi stoji u frižideru već nekoliko nedelja. Odsekla sam dobar kolut pa ga naseckala na kockice. Umešala sam bundevu u sos od mlevenog mesa i od začina dodala samo još majčinu dušicu i malo soli. Paprike sam izdubila dužinski, napunila ih, okolo poredjala još neki komad bundeve i one delove paprike koje sam odrezala sa površime. Sve sam poprskala maslinovim uljem i pekla ravno 30 minuta. 
Probajte ovo jelo jer je stvarno jednostavno a odlično.S obzirom da su u našoj kući bundeve pretežno povelike, danima nakon što se izborimo i rasparčamo ih, kreće trpanje istih u svaku moguću kombinaciju.


Ovsenu kašu koju jedem skoro svako jutro, spremala sam nekoliko puta i sa pečenom bundevom.
Ako vam ovo zvuči zanimljivo, bitno je samo da imate komadić pečene bundeve. Izgnjavite je viljuškom, dodajte ovsene pahuljice, malo cimeta, malo limunovog soka (nije obavezno) i jogurta do gustine koja vam odgovara.
I prijatan doručak.Comments

  1. Draga moja Sandra, vjerujem da su paprike tako dobre kao što dobro izgledaju na fotografijama. Predivno. Pozdrav. <3

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts