Keks torta






Predugo sam maštala o onoj nekadašnjoj, jednostavnoj keks torti koju smo svi u detinjstvu rado jeli. Nikad je do sad takvu nisam pravila. A tako je laka za izradu.
Sa željom da je i sami isprobate, u nastavku vam pišem recept.


Sastojci

750g Avala posnog keksa
120ml mleka
200g maslaca
1 kašika šećera u prahu
1 puding od čokolade
300ml mleka za puding
100g crne čokolade


Umutite maslac sobne temperature sa kašikom šećera u prahu.

Skuvajte jedan puding od čokolade sa mlekom (po uputstvu sa kesice).
Ili umutite jedan instant puding sa hladnim mlekom (300ml mleka na kesicu puding praha).
Otopite na pari crnu čokoladu, pa je umešajte u pripremljen i ohladjen puding. 
Mešavinu pudinga i čokolade mikserom umešajte u maslac. 
Krem je spreman.


Pakovanje keksa podelite u 5 grupa po 15 komada.

Svaki red torte formirajte od 15 kekseva. 
Keks redjajte na tacnu na taj način što svaki keks prethodno kratko zaronite u hladno mleko. 
Svaki složeni red keksa nafilujte sa 2-3 kašike krema. 


I poslednji, peti red keksa namažite kremom, a onda premažite i obode torte. 
Tortu ukrasite jednostavno rendanom čokoladom ili umućenim šlagom/sl. pavlakom.







Comments

Popular Posts