Sveže obrane višnje
Štrudlom sa sveže obranim višnjama počastila sam jedno žensko društvance. Baš sam htela nešto klasično i nisam pogrešila. Naravno da me nije mrzelo da ispečem i palačinke.
Ova štrudla je slična griz štrudli, ali ja nisam htela da ovog puta koristim griz, pa sam je pravila sa jogurtom.
Satojci za nadev:
3-4 jaja,
300 ml jogurta,
150ml ulja,
mala šoljica šećera,
vanila
Pakovanje kora podelila sam na tri dela. U svakom delu bilo je po sedam kora, koje sam filovala sa po trećinom nadeva. Svaka kora se filuje nadevom, a poslednja višnjama posutim šećerom. Uviti tako tri rolata / jufki.
Peče se 40-ak minuta na srednje jakoj temperaturi.
Iako bi trebalo samo da pasem ovih dana... salate i druge sveže travke, ispod svog tog povrća ponekad se podvuče i neko parče pečenog ili kuvanog mesa.
Međutim, cvekla se nametnula skoro kao glavno jelo u poslednje vreme. Korisna je višestruko, a u našoj kući skoro da smo poslednjih godina i zaboravili na nju.
Evo, ovo dugo nisam čula, a mnogo mi se sviđa. Možda će i vama prijati pa da podelimo zadovoljstvo...
Višnje malo sladke, malo kisle,
ReplyDeletea u štrudlu fantastične
sladak vikend
pozdrav Tamara
Baš tako, i kisele ali ipak malo više slatke ;)
Deleteja bih te štrudle sa višnjama.
ReplyDeleteod malo mesa neće ti ništa biti, proteini i to...
cveklu ne volim pa ću je ignorisati
pozdrav :)
Svi bi štrudlu. Drugi put pravim duplu meru! ;)
DeleteCveklu ću ignorisati iz istog razloga, ko Cekeruša :-)) Štrudla izgleda fantastično. Sigurno ti je društvo bilo oduševljenu.
ReplyDeleteTrebala bi i ja, da više trošim salate i travke... ali još se mogu strpati u kavbojke :-))
:))) ...i ja u trenerku ;)
DeleteZavidim ti na višnjama, nisam ih jela ne pamtim od kada,ovde ako ih nađem su bezobrazno skupe i u inat ih neću da kupim, kupujem neke u svom sopstvenom soku,pošećerene u kantici od 3kg,podelim po kesama i u zamrzivač,tako da ih imam za pite i kolače.
ReplyDeleteCvekle obožavamo i jedemo ih vrlo često. pozdrav i uživaj u toj piti.
Nisam znala da je takvo stanje sa svežim višnjama kod vas... Šteta jer su nezamenljive za štrudle i slične kolače. Ali, eto nisam ni sumnjala da se dobra domaćica uvek snađe.. ;)
Deleteja ti ciklu obožavam, pojeli smo već sve što smo imali, nova će na jesen :) sjećam se jednom zgodom, kad su cure bile jako male, kupila sam 5 kila cikle i skuhala je, začinila kao salatu i stavila u frižider - za 3 dana smo je smazali, djeca crvena, kuća crvena :))
ReplyDeletevišnje još čekam..
veliki pozz
:))) znate šta je dobro..:*
DeleteVišnje ? Daaaaaa...trenutno me čeka kuhanje pekmeza od višanja ( sa čokoladom ) a ja zabušavam i " meljem" ovdje s tobom !!!!! :)
ReplyDeleteSuper! I ja sam razmišljala o manjoj količini džema od višanja, ali nemam proveren recept...Pa kad te ne bude mrzelo ispiši :*
DeleteJaaaaaoooooo višnje ♥ ♥ ♥ ♥
ReplyDelete