Sveže obrane višnje




Štrudlom sa sveže obranim višnjama počastila sam jedno žensko društvance. Baš sam htela nešto klasično i  nisam pogrešila. Naravno da me nije mrzelo da ispečem i palačinke.


Ova štrudla je slična griz štrudli, ali ja nisam htela da ovog puta koristim griz, pa sam je pravila sa jogurtom.
Satojci za nadev:
3-4 jaja, 
300 ml jogurta, 
150ml ulja, 
mala šoljica šećera, 
vanila

Pakovanje kora podelila sam na tri dela. U svakom delu bilo je po sedam kora, koje sam filovala sa po trećinom nadeva. Svaka kora se filuje nadevom, a poslednja višnjama posutim šećerom. Uviti tako tri rolata / jufki.
Peče se 40-ak minuta na srednje jakoj temperaturi.


Iako bi trebalo samo da pasem ovih dana... salate i druge sveže travke, ispod svog tog povrća ponekad se podvuče i neko parče pečenog ili kuvanog mesa. 
Međutim, cvekla se nametnula skoro kao glavno jelo u poslednje vreme. Korisna je višestruko, a u našoj kući skoro da smo poslednjih godina i zaboravili na nju.




Evo, ovo dugo nisam čula, a mnogo mi se sviđa. Možda će i vama prijati pa da podelimo zadovoljstvo...





Comments

  1. Višnje malo sladke, malo kisle,
    a u štrudlu fantastične
    sladak vikend
    pozdrav Tamara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš tako, i kisele ali ipak malo više slatke ;)

      Delete
  2. ja bih te štrudle sa višnjama.
    od malo mesa neće ti ništa biti, proteini i to...
    cveklu ne volim pa ću je ignorisati

    pozdrav :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svi bi štrudlu. Drugi put pravim duplu meru! ;)

      Delete
  3. Cveklu ću ignorisati iz istog razloga, ko Cekeruša :-)) Štrudla izgleda fantastično. Sigurno ti je društvo bilo oduševljenu.
    Trebala bi i ja, da više trošim salate i travke... ali još se mogu strpati u kavbojke :-))

    ReplyDelete
  4. Zavidim ti na višnjama, nisam ih jela ne pamtim od kada,ovde ako ih nađem su bezobrazno skupe i u inat ih neću da kupim, kupujem neke u svom sopstvenom soku,pošećerene u kantici od 3kg,podelim po kesama i u zamrzivač,tako da ih imam za pite i kolače.
    Cvekle obožavamo i jedemo ih vrlo često. pozdrav i uživaj u toj piti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam znala da je takvo stanje sa svežim višnjama kod vas... Šteta jer su nezamenljive za štrudle i slične kolače. Ali, eto nisam ni sumnjala da se dobra domaćica uvek snađe.. ;)

      Delete
  5. ja ti ciklu obožavam, pojeli smo već sve što smo imali, nova će na jesen :) sjećam se jednom zgodom, kad su cure bile jako male, kupila sam 5 kila cikle i skuhala je, začinila kao salatu i stavila u frižider - za 3 dana smo je smazali, djeca crvena, kuća crvena :))
    višnje još čekam..
    veliki pozz

    ReplyDelete
  6. Višnje ? Daaaaaa...trenutno me čeka kuhanje pekmeza od višanja ( sa čokoladom ) a ja zabušavam i " meljem" ovdje s tobom !!!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super! I ja sam razmišljala o manjoj količini džema od višanja, ali nemam proveren recept...Pa kad te ne bude mrzelo ispiši :*

      Delete
  7. Jaaaaaoooooo višnje ♥ ♥ ♥ ♥

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts