Jednostavan starinski kolač - Koh
Starinski. A ukus jedinstven. Pa uz sve to sočan, da sočniji ne može biti.
Verujem da je većina vas već imala priliku da uživa u tom ukusu.
Čula sam da ga ljudi svrstavaju u "zimske kolače".
Kod nas u kući se on najmanje zimi jede. Zato jer ga nakon izrade doooobro rashladim (obično prenoći u frižideru pre prvog služenja).
Sastojci za pleh dimenzija 20x35
Za koru:
7 jaja
7 kašika šećera
8 kašika griza
kašičica ulja za podmazivanje pleha
Za preliv:
1 l mleka
2 kašike šećera
2 kesice vanilin šećera
Umutiti koru kao za svaki patišpanj (uobičajeni redosled mućenja: belanca, šećer, žumanca, griz)
Sipati u podmazani pleh i peći u zagrejanoj rerni 15-ak min, tj. dok lepo ne porumeni.
Dok se kora peče skuvati mleko i čim mleko proključa, skloniti ga sa ringle pa ga zasladiti šećerom i vanilinom. Preliti preko pečene kore.
Ohladiti dobro.
Slastan kolač
ReplyDeletepozdrav Tamara
hvala na receptu
Veoma slasan i sočan, veruj. Nema na čemu, hvala tebi:)
DeleteUh, obožavam koh! Nisam ga nikad pravila sama, ali zabeležila sam recept, pa ću da probam. Najviše volim da sipam 2-3 kocke u činiju i onda prelijem mlekom da pliva. :) Hvala za recept!
ReplyDeleteDa, mnogi vole kad koh "pliva" u mleku, ali meni jednostavno nekako kora "popije" skoro svo mleko..;)
DeleteNije mi poznato ni ime koh, ni recept, ali se mi čini super. Evo, zapisala sem recept, takvi preprosti, brzi kolači stvarno ponekad spasiju koju situaciju sa nenapovedanim gostima. Hvala :)
ReplyDeleteNećeš se pokajati ako isprobaš, samo oprezno sa količinom šećera. Ova koju sam navela u receptu po mnogima daje jako sladak kolač, pa zato uvek može da se smanji količina šećera barem za kašiku..Pozdrav:)
DeleteJednostavno je uvjek najbolje. To ću sigurno sprobati. :-)
ReplyDeleteTačno tako, jednostavno a mnogo dobro:))
DeleteJoj Sandra, da samo znaš od kad nisam pravila koh, mislim da su mi deca jop bila mala.....moraću da im ga ponovio napravim i znam da će se obradovati.
ReplyDeleteNi ja ga jedno vreme uopšte nisam pravila pred najezdom novih aktuelnih i popularnih kolača... Ali koh je koh;)
DeleteJednostavan a veoma ukusan kolač, naravno dobro ohlađen!!!! Pozdrav Ivana
ReplyDeleteDa, jako je važno dobro ga rashladiti. Pozdrav;)
DeleteKoh je zakon! Lepota je u jednostavnosti :)
ReplyDeleteA uvek miriše na detinjstvo, pa provereno podmlađuje ;) :)
Haha, u pravu si, vraća vreme..;)
Delete