Plavi patlidžan na pizza način
Ovde je sve jasno.
Novo omiljeno letnje jelo.
Isečene komade plavog patlidžana sam malo posoljene ostavila da opuste sok oko 15 minuta.
Za nadev sam upotrebila šunku, feta sir i paradajz, isečene na kockice. Sve sam prekrila kačkavaljom i posula origanom.
Pekla sam u zagrejanoj rerni 20 minuta
Za prilog - krastavci u pavlaci sa belim lukom i mnogo peršuna.
1 veći patlidžan
1 veliki paradajz
100gr šunke
100gr fete
50gr kačkavalja
origano
Spremite ovo jelo ako ste zaboravili kako je biti zaljubljen.
A i ako niste... spremite ga ;))
Obožavam ljetno kuhinjo. Slično tvojim plavim patlidžanima ja pravim tikvice na pica način. :-))
ReplyDeleteDa, tikvice sam već ranije spremala na sličan način, ali patlidžan prvi put. Vrlo je slično i savršeno ukusno ;)
Delete