CeleRbrity




CeleRbrity ili jesi ili nisi. A tako malo potrebno je. Jedan celer, neko jaje, so..

Kao što već znate ja volim da jedem ukusnu hranu, ne samo zdravu.
Prošle nedelje sam uspela da smuvam čak dve nove, ukusne stvari s celerom. Osim čorbica i pohovanog celera ranije nisam mnogo eksperimentisala s njim. U goveđoj supi je redovan, naravno.
Dakle..

Tortilja od celera



Potrebni sastojci:

100g narendanog celera
1 belance
kašika mlevenog lana
kašika maslinovog ulja
biber
so



Prvo malo umutite belance, a zatim dodajte i sve ostale namirnice. Na pek papiru formirajte u palačinku tj tortilju. Koristite vlažne dlanove slobodno, ali ne preterujte s tanjenjem jer se prilikom pečenja tortilja dodatno istanji.
U ugrejanoj rerni peče se oko 15 minuta na 180-200 stepeni.

Vrlo je ukusna ovakva tortilja. Može u hrono ishrani da bude rešenje za sva tri obroka.



Uštipci od celera 


Ovi uštipci su bili skroz božanstveni. Pošto sam ih pravila za doručak obogatila sam ih malo šunkom. A mogla sam možda i slaninicom.. Ali to ću sledeći put.

Potrebni sastojci:

150g celera narendanog
2 jaja
50g šunke narendane
so
2 kašike mlevenog lana
kašika ječmenog brašna

Pržila sam ih na malo masti i pržene vadila (kao i svaki uštipak) na papirnu salvetu zbog eventualnog viška masnoće, koga ovde i nije bilo naročito.

Isprobajte ove ukusne a zdrave recepte. Nećete se kajati. Pa javite kako je bilo.

PS. I ako imate pri sebi one što se mršte na spominjanje reči celer, ništa ne pričajte.. s čime je.. šta je i kako.. Samo servirajte. Neće biti problema garantovano. Ja kad vam kažem ;)




Comments

  1. Ovo mi se baš sviđa! Tortilje jedemo često, pa će mi prijati promena, a uštipke od tikvica pravim stalno, ali i ove moram da probam jer celer obožavam! xoxo

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts