Tikvenjak
Potrebni sastojci
pakovanje kora za pitu
800g do 1kg narendane tikve
100g šećera (ako je tikva dosta slatka šećer može da se izostavi)
3 kesice vanilin šećera
150ml ulja
ulje za premazivanje složene pite
šećer u prahu za posipanje
Postupak
Umešajte fil od tikve, šećera i ulja. Kore podelite u četiri grupe po tri komada ako su deblje kore, a po četiri do pet komada ako su jako tanke. Svaku koru posipajte ravnomerno filom vodeći računa da fila bude dovoljno za sve kore, tj. za sva četiri rolata. Nafilovane kore iz prve grupe zarolajte u rolat i prenesite na pekač. Ponovite postupak sa preostalim korama i filom. Složene rolate premažite odozgore uljem i pecite u ugrejanoj rerni 30 do 40 minuta.
Pečeni tikvenjak malo prohladite i pospite šećerom u prahu.
Razni su načini slaganja tikvenjaka baš kao što je slučaj i sa drugim pitama. Ja se ne držim samo ovog jednog koji sam gore opisala.
Comments
Post a Comment