Punjeni hlepčići
Zato što je jesen, hladno je i pada dosadna kiša...
Punjeni hlepčići
Zamesiti testo od 500gr. mekog brašna, 100ml mleka, 150ml vode, kvasca, kašičice soli i dve kašike ulja.
Ostaviti testo pokriveno da naraste oko pola sata na toplom.
Za to vreme pripremiti dve posude.
U jednoj izmešati nadev od 200 gr. sira, propasirana dva-tri češnja belog luka i seckanog svežeg peršuna i ruzmarina (količina po želji).
U drugu posudu sipati šoljicu maslinovog ulja.
Naraslo testo kidati i praviti loptice veličine kašike, rastanjiti svaku na dlanu, pa na sredinu stavljati po kašičicu nadeva. Sa svih strana zatvoriti opet u lopticu i vrlo kratko umakati u maslinovo ulje. U posudu za pečenje ređati loptice od testa i pustiti da još malo narastu dok se ne ugreje rerna na najjaču temperaturu.
Peći oko 25 minuta.
Ne moram da kažem da nadev može da bude napravljen u bezbroj različitih varijanti.
Ja sam isprobala još i nadev od sira i seckanog praziluka. Ipak, malu prednost dajem siru sa začinima.
Dobro tebe inspirira dosadna kiša. :-) Hlepčiči izgledaju mamljivo, a cvječe je prekrasno.
ReplyDeleteSve je predivno! Ogladneh :)!
ReplyDeleteVolim punjene hlebčiće a kod tebe baš mame da se probaju.Lepe su ti slike, kao i uvek do sada.Topli pozdrav.
ReplyDeletekod tebe i najsitiji čovjek bi poželio jesti. odmah!!
ReplyDeletedobri su ti ovi hljepčići baš.
ReplyDeletei ja bi ih pravila, samo bez prase :)
Ovo ti je poštenski dobro:) Ako ovo praviš svaki put kad je kišovito, ne bih se ja bunila što pada kiša:)
ReplyDeleteI ja bih dala prednost siru sa začinima, a tek lepom vremenu! U svakom slučaju, mirisi iz kuhinje ulepšaju dan.
ReplyDeleteDa li je loše vreme napolju razlog, svejedno, uglavnom ti si napravila fantastične punjene hlepčiće koje su na tvojim prelepim fotkama još primamljivije...
ReplyDeleteA da ti otvoriš pekaru?! Moj muž mi kaže da bi i ja bila dobra pekarica.Uf što nismo bliže...možda bi nešto zajedno radile..ha.ha
ReplyDeleteDa li je kvasac slučajno izostavljen u tekstu ili se zaista ne stavlja u testo?
ReplyDeleteUh, baš nesmotren propust s moje strane. Da, kvasac se stavlja i sad ću da ispravim i u receptu.. Hvala na ovom komentaru i prijatno ako se rešite da isprobate. Pozdrav
DeleteHvala na komentarima i drago mi je ako vas nije mrzelo da isprobate ovo odlično pecivo.:**
ReplyDelete